330'la Özgürlükçü Anayasa Gelecek

Yılmaz, "AK, Parti 330'un üzerinde oy aldığı zaman halkın önününe Allah'ın izniyle yeni, çoğulcu, özgürlükçü anayasayı koyacak" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Diyarbakır'da Mesut Barzani ve Şivan Perver ile tarihi mesajlar verdiklerini hatırlatan Yılmaz, "Tek başına bu resim, Türkiye'nin demokraside aldığı mesafeyi gösteriyor" ifadesini kullandı.

330'la Özgürlükçü Anayasa Gelecek

Yılmaz, 4 bölümden oluşan bildirgenin ilk bölümü oluşturan Çözüm Süreci'ni başlatan ve bugünlere getirenin kendi partileri olduğunu vurgulayarak, AK Parti'nin süreci tamamlayacağını kaydetti.

Geçmişte yaşanan faili meçhulleri bitirdiklerini ve o dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerin hesabını sorduklarını dile getiren Yılmaz, yaptıkları yasal değişiklilikler sayesinde inanç özgürlüğü ve Kürt dili önündeki engelleri kaldırdıklarını anlattı. Yılmaz, terör ve terörle mücadeleden kaynaklanan maddi zararları karşıladıklarını anımsatarak, sadece Diyarbakır'da zarar gören vatandaşlara 1 milyar lira ödeme yapıldığını belirtti.

Cevdet Yılmaz, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır'daki tarihi ve kültürel yapıların turizme kazandırıldığını bildirdi. Bugüne kadar restorasyonlar için hükümet olarak 167 milyon lira harcama yaptıklarını belirten Yılmaz, "Restorasyon çalışmaları tamamlanan İçkale yarın törenle açılacak.  Hedefimiz  2023 yılında Diyarbakır'a 1 milyon turisti getirmek" ifadesini kullandı. Diyarbakır Öğretmenevi'nin hızlı şekilde hizmete açılacağını belirten Yılmaz, 31 bin öğrencisi bulunan Dicle Üniversitesi'ni Ortadoğu'nun nitelikli üniversitesi haline getirerek, öğrenci sayısını 50 bine ulaştıracaklarını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında AK Parti Diyarbakır Seçim Bildirgesi'ni açıkladı. Toplantıya AK Parti milletvekilleri Oya Eronat ve Süleyman Hamzaoğulları ile Diyarbakır milletvekili adayları katıldı. Toplantıda seçim bildirgesi ile ilgili konuşan Yılmaz, özgürlükler, ekonomik refah ve kalkınma açısından çözüm sürecini çok önemsediklerini söyledi. Hükümet ve Diyarbakır milletvekilleri olarak çok kararlı bir şekilde çözüm sürecine destek olacaklarını belirten Yılmaz, "Beyannamede tarihi bir resim kullandık. Diyarbakır meydanında sayın Cumhurbaşkanımız o gün Başbakan olarak geldi. Bir yanında Sayın Barzani, bir yanında sayın Şivan Perwer Diyarbakır meydanında tarihi mesajlar verildi. Bu resmi beyannamede bu bölümün başına koyduk. Tek başına bu resim

Kaynak: Diyarbakır Söz