Görüş Bildir

AK Parti'den 'Sarıgül' açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mustafa Sarıgül’ün AK Parti için bir risk oluşturmadığına vurgu yaparken, “Sarıgül’ün AK Parti’yi hiçbir şekilde etkilemeyeceğini şu anda kamuoyu yoklamaları da zaten gösteriyor. AK Parti’nin İstanbul seçimlerinde rahat bir şekilde seçimleri alacağını görüyoruz. Aradaki farkın da oldukça yüksek olduğunu görüyoruz” dedi.

AK Parti'den 'Sarıgül' açıklaması!

AK Parti’li Kurtulmuş, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday göstereceği konuşulan Mustafa Sarıgül’ün AK Parti için bir risk oluşturmadığını ifade ederek, “Özellikle Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye hayırlı olmasını temenni ederim. Bir partinin kendi iç meselesidir, kimi aday gösterirlerse biz buna sadece hayırlı olsun diyebiliriz. Sarıgül’ün AK Parti’yi hiçbir şekilde etkilemeyeceğini şu anda kamuoyu yoklamaları da zaten gösteriyor. AK Parti’nin İstanbul seçimlerinde rahat bir şekilde seçimleri alacağını görüyoruz. Aradaki farkın da oldukça yüksek olduğunu görüyoruz” dedi.

                                                              

Ayrıca İstanbul’da belediyesi AK Parti’de olmayan ilçeler üzerinde de yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Kurtulmuş, “Her ilçede oyumuzu daha da arttıracak çalışmalar içerisinde olacağız” diye konuştu.

AK Parti’li Kurtulmuş, AK Parti’nin İstanbul il teşkilatının herhangi bir zafiyet içerisinde olmadığını anlatırken “İstanbul ve ilçelerinde en başarılı parti örgütlenmesi AK Parti’de. Bunun verdiği güçle de yerel seçimlerde İstanbul’da muvaffakiyetle çıkacağız. Ben İstanbul seçimlerinin bizim açımızdan çok keyifli sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” dedi.

“AK PARTİ’NİN RAKİBİ YOK”

Kafa kafaya gidecek bir seçim beklemediklerini dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“AK Parti’nin şu anda Türkiye’de parti anlamında siyasi rakibi görünmüyor. AK Parti’nin rakibi yine kendisidir. Neyi kastediyorum; bu millet nasılsa bize oy vermeye mecbur ve mahkum zannedersek, bir rehavet içerisinde olursak, çalışmalarımızda bizlerden kaynaklanan bir takım eksiklikler olursa o zaman biz sıkıntılar yaşarız. Böyle olmayacağına inanıyorum. Bütün arkadaşlarımız bunun bilincinde. AK Parti camiası bu yerel seçimleri sadece bir yerel seçim olmanın ötesinde önümüzdeki üç seçim silsilesinin bir halkası olarak görüyor. Bu seçimi de sadece seçim olarak görmüyoruz. Bundan sonraki 3 seçim Türkiye’nin 30-40 yılının nasıl belirleneceğini tespit edecek. Bu yerel seçimlerde sadece belediyeleri kazanmak değil bizim amacımız. Kazandığımız belediyelerde de açık ara önde çıkmaktır ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok rahat edelim. Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda kazanarak, Türkiye’nin bir önemli eşiğini daha aşmasını birlikte sağlayalım.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi