Aktay: Kadın hem annelik, hem kariyer yapabilmeli

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Kadının annelik yaparken aynı zamanda kariyerinde de geri kalmamasını sağlayacak yapısal tedbirler almamız gerekir" dedi.

Aktay: Kadın hem annelik, hem kariyer yapabilmeli

Yasin Aktay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Siirt Üniversitesi Konferansa Salonunda "Evlilikte Nasıl Mutlu Olunur" adlı konferansta yaptığı konuşmada, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde dünyanın 27'nci büyük ekonomisinden 16'ncı sıraya yükselen Türkiye'nin 800 milyar dolarlık bir büyüme elde ettiğini ve ekonomik büyümenin yanı sıra kırsaldan, kentleşmeye doğru yol aldığını dile getirdi.

Aktay ayrıca, "65 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun yüzde 55'i kentleşti. Dünyanın neresine bakarsanız, çok büyük bir değişimdir. Avrupa sanayileşme döneminde kendi nüfusunu kentleştirirken, biraz daha uzun bir zamana yaydı bu süreci. Oysa Türkiye 65 yıl içerisinde bu kadar büyük bir nüfusu kentleştirdi" diye ifade etti.

Ülke nüfusunun gittikçe yaşlandığını ve genç nüfusa ihtiyaç duyulduğuna vurgulayan Aktay, şu ifadelere yer verdi:

"Bunu telafi edebilmek için başvuracağımız araçlar yeterli olmuyor. O yüzden çok fazla tedbir almak gerekiyor. Bu işin bedelini biraz daha fazla ödememiz gerekiyor. Kadının aynı anda annelik yaparken sosyal kariyerinden de geri durmamasını sağlayacak ve ikisini beraber yürütebilecek çok daha yapısal tedbirler almamız gerekiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz