Görüş Bildir

Arınç: Türkiye'nin payı olduğunu unutmasınlar

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kobani'de IŞİD'in güç kaybettiğini ve çekildiğini belirterek, "Bunda Türkiye'nin payının olduğunu unutmasınlar" dedi.

Arınç: Türkiye'nin payı olduğunu unutmasınlar
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yaptı. Arınç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Diyarbakır'daki elektrik kesintisi Valilik kararıyla uzlaşma yolu aranıyor. Borç yapılandırması yapılacak. İyi niyetli ödeme yapmak isteyenlere kolaylık sağlanacak.

Paralel yapının okulları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın katkısıyla kurulmuş, o ülkelerde açılan ticari amaçları okullar var.

Yunanistan'da Syriza dönemi Yeni farkına varıyorum ki, Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş, acaba bizim ülkemizde çok şükür laiklik var diyenler bunu biliyor muydu.

Papazın önünde yemin etmesi gerekirken, ateist olduğunu söyleyen Başbakan böyle bir tören yapmadı. Dünya yıkılmadı.

Bizim tek isteğimiz var, Yunanistan'da güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurulsun.

Kobani'deki son durum Henüz kesin bir şey yok. Ama IŞİD'in güç kaybettiği ve çekildiği söyleniyor. Bunda Türkiye'nin payının olduğunu unutmasınlar.

Bedelli askerlik Arınç, "1988'li doğumlular sizden şuan haber bekliyor. Onlar için bir düzenleme var mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

Bu kanundur. Her kanun çıkan tarihten sonra uygulanır. O arkadaşlara söyleyecek hiçbir şey yok. 1 Ocak sonrası doğumlulara sabır diliyorum. Ya da koşa koşa askere gitmelerini tavsiye ediyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi