Görüş Bildir

Atalay: Diyalog sürüyor

Çözüm sürecinin olumlu geçtiğini belirten AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Diyaloğun sürdüğünü söyleyebilirim. Yani hükümetten aldığımız bilgiler, bunlar bizim" dedi.

Atalay: Diyalog sürüyor
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, gündemdeki gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yolsuzluk iddialarının Yüce Divana gidip gitmeyeceği konusunda değerlendirmelerde bulunan Atalay, "MYK gündemine bu konu hiç gelmedi. Biz de komisyonun kararını bekliyoruz. Yani komisyon bir çalışma yapıyor. Onun çalışmasını bitirip karar vermesi tabii konuyu belirleyecektir. Yani dün bizim gündemimize böyle bir şey gelmedi" diye konuştu.

ÇÖZÜM DİYALOGU Atalay, bir gazetecinin "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamaları gazetelere yansıdı. Çözüm süreci ile ilgili nihai sonuca seçimlerden önce ulaşacaklarını söylediler. Bu açıklamaları nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna da, "Bu konuda çok evvelden beri takvim vermemeye biraz ben gayret ederim ama size şunu söyleyebilirim, hükümetin ilgili kurumlarının çalışmaları olumlu şekilde devam ediyor. Şu anda olumlu bir çözüm süreci çalışmasının, diyaloğun sürdüğünü söyleyebilirim. Yani hükümetten aldığımız bilgiler, bunlar bizim."

DEMİRTAŞ DİNLEMESİ           HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dinlendiğine yönelik açıklamaların sorulması üzerine ise Atalay, "Sayın Demirtaş'ın o konuda varsa bir bilgisi, belgesi şikayet etmesi lazım. Eğer o konuda endişeleri varsa onları yasal yollardan bildirmeleri gerekir veya görüşebilirler idari mekanizmalarla diye düşünüyorum" dedi.

Maraş olaylarının 36. yılı nedeniyle yapılacak anmaların Kahramanmaraş Valiliği tarafından yasaklandığına yönelik bir soru üzerine de Atalay, "Onu da doğrusu bilmiyorum, yeni duymuş oldum. Onun gerekçelerini tam bilemiyorum. Yani valiler belki oradaki kamu düzeni açısından falan bazı kararlar alıyor olabilir. Doğrusu bunun gerekçelerini tam bilmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi