Atayün ve Yılmazer'e tutuklama talebi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu beş kişi ’14 Aralık soruşturması’ kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Atayün ve Yılmazer'e tutuklama talebi
22 Temmuz'da Cemaat'ye yönelik operasyonda tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu beş kişi ’14 Aralık soruşturması’ kapsamında da tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden getirilen İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse, eski İstanbul İstihbarat Şube müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi amirlerinden Kazım Aksoy 9 saat ifade verdi.

Soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, bu şüphelilerin, "kamu görevlisinin gerçeğe aykırı evrak hazırlaması", "terör örgütü üyeliği" ve "iftira" suçlarından bir kez daha tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesine karar verdi.

Bu soruşturmadan önce yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen "yasa dışı dinleme" ve "siyasal, askeri casusluk" suçlarına konu, 22 Temmuz tarihli İstanbul emniyetindeki paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanmalarına karar verilen şüphelilerin, hakimlik sorgusuna başlanması bekleniyor.

14 Aralık soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" suçlarından 14 Aralık'ta 37 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da yer aldığı dört kişi tutuklanmış, gazeteci Ekrem Dumanlı ile yedi kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak, bir kişi ise tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz