Bahçeli: Bu istihbarat teşkilatı ne iş yapıyor

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Lideri Devlet Bahçeli, gündeme dair açıklamalar yaptı ve sert konuştu. Devlet Bahçeli, ülkedeki istihabaratın ne iş yaptığını ve neyle uğraştığını sordu. Dün Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda yaşanan terör eylemini de lanetleyerek, “Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Bu istihbarat teşkilatı ne iş yapıyor

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli her zaman olduğu gibi yine sert konuştu. MHP Lideri Bahçeli öncelikle dün Çağlayan’da yaşanan hain eylemi lanetledi daha sonra da Berkin Elvan’ın bir kez daha katledildiğini iddia etti. Bahçeli açıklamasında “Her şeyi geçtik, bu ülkede istihbarat teşkilatı ne iş yapmakta, neyle uğraşmakta” diye görüş belirterek “Erdoğan’a yorulduğunu söyleyip Meclis’e girmek üzere hamle yapan akabinde de Saraydan vize alamayınca tekrar koltuğuna oturtulan sır küpü nerelerede?” diye konuştu.

MHP Lideri Bahçeli yaptığı yazılı açıklamayla dün gün boyu Türkiye genelindeki elektrik kesintileri ve Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması ve şehit edilmesiyle sonlanan hain eyleme değindi.

Bahçeli; “AKP karanlığından sürekli şikâyet edilen bir dönemde, dün Türkiye resmen karanlığa gömüldü. Sabah saatlerinden akşam geç vakitlere kadar devam eden elektrik kesintisi hayatımızı olumsuz yönde etkilemiştir” ifadelerini kullandı.

TERÖR SOĞUK VE KANLI YÜZÜNÜ YİNE GÖSTERDİ

Türk milletinin dün bir taraftan elektrik kesintisiyle boğuştuğunu, diğer taraftan da İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcının rehin alındığı hain eyleme kilitlendiğini anlatan MHP Lideri, “Terör, kanlı yüzünü bir kez daha göstermiş. Berkin Elvan davasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz avukat cübbesiyle içeri giren DHKP-C militanları tarafından rehin alınmıştır. Saatler süren görüşme ve diyaloglarla bir sonuca varılmamış ve öldürmeye programlanmış teröristler geri adım atmamıştır. Gözü dönmüş caniler gerçek niyetlerini sonunda açığa vurarak savcımızı silahla ağır şekilde yaralamışlardır. Bunun üzerine de güvenlik güçleri anında operasyon düzenlemiş ve katilleri ölü olarak ele geçirmişlerdir. Ne var ki tedavi altına alınan savcımız şehit olmuştur. Üzüntümüz çok büyüktür” ifadelerini kullandı.

Bahçeli son olarak Çağlayan’daki vahşi eylemi lanetlediğini ve görev başındayken hainlerin saldırısıyla şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, mesai arkadaşlarına ve hukuk camiasına sabır ve başsağlığı diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz