Bahçeli: PKK hükümeti ele geçirdi

Öcalan'ın silah bırakma çağrısını hükümet ile HDP'nin ortak açıklamayla duyurmasına MHP lideri Bahçeli tepki gösterdi: Bölücülüğün yol haritası gururla duyuruldu. Dolmabahçe’de Türkiye’nin başı öne eğildi. Şu kâbusa bakınız ki PKK hükümeti ele geçirmiştir.

Bahçeli: PKK hükümeti ele geçirdi

 İl başkanları toplantısından sonra basın açıklaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte yaptığı silahları bırakma çağrısının, hükümet ve HDP'liler tarafından "pişkince, arsızca, ahlâksızca" ilan edildiğini savundu.

>MHP lideri, "AKP, bölücü terör örgütü ile birlikte kameraların karşısında haince şov yaptı. AKP’nin bölücü terör örgütü ile birlikteliği bölücü nikâhıyla resmiyet kazandı. Bölücülüğün yol haritası gururla duyuruldu. Dolmabahçe’de Türkiye’nin başı öne eğildi. Şu kabusa bakınız ki PKK hükümeti ele geçirmiştir" dedi.

>"PKK’nın silah bırakacağını iddia etmek tamiri imkansız bir şuursuzluktur. PKK’nın kongre toplayıp silah bırakmasını beklemek saflıktır. PKK Türkiye’den toprak almadan silah bırakmayacaktır. Aksini iddia eden varsa ya şerefi yoktur ya da aklını ve mantığını kaybetmiş  bir sefildir. AKP artık hem HDP hem de PKK’dır. Bölücülük terazisinde artık AKP ile PKK’nın aynı ağırlıkta olduğunu kimse inkar edemeyecektir."

>Başkanlık sistemi mesajı

>Bahçeli, hükümetin Öcalan'ın 10 maddelik müzakere metnini kabul ederek Öcalan'ın serbest bırakılmasına da 'evet' demiş olduğunu savundu. AKP ve PKK'nın işbirliğiyle başkanlık sistemini getireceklerini öne sürdü. Bahçeli'ye göre, 10 madde içinde yer alan “yeni anayasa” çağrısı Erdoğan’a verilmiş bir pas. MHP lideri, "Bebek katilinin sözde demokratik hamle ve dönüşümleri içselleştirmeyi hedefleyen yeni anayasa önerisi ise Erdoğan’a verilmiş pas, başkanlık sistemi için moral destektir" diye konuştu.

>"Omurgasını kaybetmiş iki bölücü"

>Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve ortak açıklamada yer alan bakanları sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Erdoğan ve Davutoğlu’nun hiç mi vatan sevgisi kalmadı? Dünkü açıklamada yer alan bakanlar PKK’nın maskarası haline gelmeyi izzeti nefislerine nasıl sindirebilmişlerdir? Erdoğan ve Davutoğlu omurgasını kaybetmiş, iflas etmiş, tükenmiş iki müflis ve bölücü şahsiyet olarak PKK’nın kanlı tarihindeki yerlerini almışlar, layığını bulmuşlardır" ifadelerini kullandı.

>"Oyun acımasız"

>AK Parti seçmenine de seslenen Baçeli, "Bir umuttur diye oy verdiğiniz parti PKK’ya beyaz bayrak çekti, görmeyecek misiniz? Arkasında durduğunuz parti Türkiye’yi teröristlere tapulamak üzeredir, anlamayacak mısınız? Türk milleti bu olanları normal görmeyecek, katlanamaz ve katlanmayacak" diye konuştu.

>MHP lideri teşkilatından, "Türk milletine olayların iç yüzünü anlatmalarını" istedi; "İhanetin maskesini düşürmeliyiz. AKP-HDP sandığa gömülmezse Türkiye gömülecektir, yıkım yakındır. Tehlike dibimizdedir, uyanık olunuz. Türkiye AKP ile giderse maalesef her türlü fenalık ve faciayı yaşayacaktır. Seçim öncesi sanal bahar havasıyla durulmayacaktır, oyun acımasızdır" diye konuştu.

>Cumartesi günü, çözüm sürecinde hükümet yetkilileriyle ortak açıklama yapan HDP heyeti, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan'ın PKK'ya olağanüstü kongre çağrısı yaptığını duyurmuştu. Öcalan bu kongre sonunda, "Silahlı mücadelenin, yerini, demokratik siyasete bırakmasını" istemişti. Bu çağrıyı "tarihi" diye yorumlayan KCK yönetimi, "Hükümet sorumluluklarını yerine getirirse biz de getiririz" diye açıklama yapmıştı.

>Öcalan'ın çağrısıyla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bundan memnun oluruz, silahların gölgesinde barış olmaz" derken; sert eleştiride bulunan MHP'li Oktay Vural ise çağrıyı "teslimiyet anlaşması" olarak değerlendirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz