CHP’de rekor başvuru

CHP'de milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru sayısı 2 bini geçti, bakın listede kimler var?

CHP’de rekor başvuru

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dosyası teslim edildi fakat seçim bölgesinin belirtilmemesi dikkat çekmedi.

>Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran Genel Seçimleri için milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvuru sayısı açıklandı, CHP’nin açıkladığı sayı 2 binin üzerinde.

>AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, geçen hafta Salı günü başlayan aday adayı başvuruları yarın sona erecek.

>Milletvekili aday adaylığı için onaylanan resmi başvuru sayısının 2 binin üzerinde olduğu belirtilirken, parti lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim bölgesinin belirtilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

>CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise İstanbul 1. Bölge milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

>SARIGÜL ADAY ADAYI              

>Geçtiğimiz yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül'ün dosyası da teslim edilirken, Sarıgül’ün, İstanbul 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi.

>Grup Yorum'un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı da kontenjan adaylığı için başvurdu. CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de İstanbul 3. Bölge'de ön seçime girecek.

>BALBAY DA ADAY ADAYI

>CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay ise İzmir 2. Bölge'den ön seçim adaylığı başvurusu yaptı.

>Parti Meclisi üyesi Şenal Sarıhan da Ankara'dan kontenjan adaylığı için Genel Merkez'e başvurdu. Çağdaş Hukukçular Derneği'nin üç dönem genel başkanlığını yürüten Sarıhan, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesine ilişkin davalara bakmıştı.

>CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun eski üyelerinden Hakkı Süha Okay Ankara'dan ön seçim, eski Devlet Bakanlarından Mehmet Sevigen İstanbul 2. Bölge'den ön seçim başvurusunda bulundu.

line-height: 115%;font-family>KOÇ ANKARA’DAN

>Genel Başkan Yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu, İstanbul 2. Bölge kontenjan adaylığı için başvuru yaparken, Veli Ağbaba eğilim yoklaması yönteminin uygulanacağı Malatya'dan aday adayı oldu. 

>Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise Samsun yerine Ankara'yı tercih etti. Koç, Ankara 1. Bölge kontenjan adaylığına başvurdu. Yakup Akkaya da kontenjan adaylığı için başvuran MYK üyelerinden. Akkaya'nın bölgesi belirtilmedi. 

> Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, ön seçim yönteminin uygulanacağı Antalya'dan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

>Başvuruların parti genel merkezinde alındığı CHP'de, kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, ön seçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden ise 2 bin 500 lira ücret alınıyor.

>CHP'de, 85 seçim çevresinin 55'inde ön seçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek ön seçim 29 Mart'ta yapılacak.

>

Kaynak: Diyarbakır Söz