Görüş Bildir

CHP'li Tekin: Çürümüş anlayışı sıfırlayacağız

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iktidara geldiklerinde ranta, hırsızlığa, yolsuzluğa dayalı anlaşıyı sıfırlamak istediklerini söyledi. Tekin, "Sadece yoksulluğu sıfırlamayacağız. Aynı zamanda çürümüş anlayışı da sıfırlamak istiyoruz" dedi.

CHP'li Tekin: Çürümüş anlayışı sıfırlayacağız

Tekin, beraberinde gazete ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle geldiği Kırıkkale'de, emeklilerle buluştu. Emeklilerin sürekli uğrak haline getirdiği parklarda gazetecilerle birlikte sorunlarını dinleyen Tekin, Kırıkkale'de 48 bin emeklinin yaşadığını ve seçmen sayısının 150 bin kişi olduğunu hatırlatarak, "Kırıkkale Türkiye'de en çok emeklinin yaşadığı bir şehir. Aileleriyle birlikte hesap edildiğinde seçmenin neredeyse büyük bir çoğunluğu emekli olan bir şehrimiz" dedi. Esnafı da ziyaret eden Tekin, Ak Parti Kırıkkale seçim bürosuna da uğradı. Kırıkkaleli emekli, esnaf, engelli ve gaziler, Tekin'e tek tek sorunlarını anlatıp, bunlara çözüm getirilmesini istediler. Emeklilerin sorunlarını dinledikten sonra gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Tekin, "Türkiye'nin parası, imkanı ve olanağı var. Öylesine olanak var ki; 40 yıldır bir ekip gündüz çalıyor, bir ekip gece çalıyor. Maşallah dimdik ayaktayız. Para var, sadece parayı hakkaniyet içerisinde çözecek bir iktidara ihtiyaç var. O da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır" dedi.
Partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklamada bulunan CHP'li Tekin, CHP olarak çürümüş sistemi dizayn etmek istediklerini, 2005 yılında yapılan Yerel Yönetimler Yasası'nı tamamen değiştirmek istediklerini belirtti. Ranta, hırsızlığa, yolsuzluğa dayalı anlayışı sıfırlamak istediklerini de anlatan Tekin, "Sadece yoksulluğu sıfırlamayacağız, aynı zamanda çürümüş anlayışı da sıfırlamak istiyoruz. Mesela Almanya dünya ekonomisinde 3'üncü sırada, ancak bu ülkede hiçbir bakanın, belediye başkanlarının makam aracı yok. Bu görgüsüzlük, israf, şatafat Türkiye'yi bu noktaya getirdi. CHP olarak buna izin vermeyeceğiz" dedi. CHP'nin aşamayacağı güç olmadığını dile getiren Tekin, "Biz kurucu bir partiyiz. Cumhuriyetin değerlerini kuran ve yaşatan bir siyasi partiyiz. Bugün Ankara'da hükmedenlerin kısa süreli iktidar olacağını hepimizin bilmesi lazım. Belki 12-13 yıl uzun süre gibi gözükebilir. Ama şuna da bakmamız lazım. Niye bu iktidara ihtiyaç duyuldu, neden bu iktidar 12 yıl ayakta kaldı. Bütün bu soruları özellikle inanan, İslami değerleri kendisine referans edenleresormak isterim" diye konuştu.
Tekin, CHP olarak milli geliri hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması halinde işçinin, emeklinin, köylünün, esnafın sorunlarını çözebilecek paralarının ve iradelerinin olduğunu söyledi. Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'İsrafı yapmamış olsaydık, belki vergi bile almaya gerek kalmazdı' dediğini anımsatırken, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 3 yıldır soruyorum. Ankara'da kiraladığın binaların kimlere ait olduğunu, bunlara kaç para kira ödediğinin cevabını hala alabilmiş değilim. Kendi imkanlarımla yapmış olduğum araştırmada 6,5 milyar kira ödüyoruz. Kime ödüyorsunuz? Ne gerek var bu şatafatlı binalara. Yeni AK Parti'nin yeni Türkiye'sinde büyük saraylar, adliye sarayları, icra daireleri ve cezaevleri var. Dünyanın hiçbir ülkesi adliye saraylarıyla övünmez. Bu geri kalmış ülkeler için geçerlidir. Dünyanın hiçbir yerinde iktidar seçim propagandasına 'cezaevi yapıyorum' demez. Buna dünyanın herhangi bir yerinde kıyamet kopar. 165 bin kişi şu anda cezaevlerinde yatıyor. 12 bin fazlayla cezaevlerinde insanlar var. Cezası, infazı kesinleşmiş 195 bin kişi cezaevi olmadığı için bekliyor" diye konuştu.
Gürsel Tekin, yapılan kamuoyu anketi sonucu CHP'de çok ciddi yükselişin olduğunu, AK Parti'de ise çok ciddi bir erozyon ve düşüşün olduğunu belirtirken, "Yüzde 40'lardan 38'lere, 37'lere, 36'lara düşüş var. Seçime kadar inşallah 30'ları bulur" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi