Çocuğa şiddet sonlandırılmalı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Parlak: ''Şiddeti çocuklarına miras bırakanların barış masasındaki sözlerinin bir anlamı olmaz.

Çocuğa şiddet sonlandırılmalı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Alaattin Parlak, Memur-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş ve sendika yetkilileri ile bölgenin sorunları hakkında görüş alış verişinde bulanan Parlak, sivil toplum örgütlerinin önemini dile getirdi.

Çözüm sürecinin sosyal, siyasal ve kültürel boyutlarının toplumun farklı kesimleriyle de istişare edilmesi gerektiğini ifade eden Parlak, şiddete ve savaşa karşı barışın sesinin yükseltilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

ŞİDDET SONLANDIRILMALI ''Şiddeti gömdüğümüz, silahları susturduğumuz, oturup karşılıklı konuşmayı denediğimizde sorunlar büyük ölçüde çözülür. Şiddeti çocuklarına miras bırakanların barış masasındaki sözlerinin bir anlamı olmaz'' diye konuşan Parlak, çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlere karşı el birliği ile mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Parlak, şöyle konuştu, ''Biz tek bir insan ölmesin diye mücadele ederken, insan yaşamını hiçe sayarak ölümlere göndermenin kimseye faydası yoktur. Bütün mesele Türklerin ve Kürtlerin birlikteliğini sekteye uğratmak. Dünyada ve Ortadogu'da güçlü yeni Türkiye'nin önüne geçmektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler