Demirtaş: Senden daha sahte hoca görmedik

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Cumhurbaşkanı, Başbakanı çıkıp, 'Biz ne çektiysek sahte hocalardan çektik' diyor. Biz de katılıyoruz bu söze" dedi; "Senden daha sahte hoca da görmedik" diye de ekledi.

Demirtaş: Senden daha sahte hoca görmedik
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Mersin İl Teşkilatı'nın kongresinde konuştu. Hükümeti eleştiren Demirtaş, "Kalbinde Allah korkusu olan insan zulüm yapamaz. Hırsızlık yapamaz. Rüşvet yiyemez. Yolsuzluk yapamaz ama Allah korkusu olanlar yapamaz. Bunlar değil. Bunlardaki eksiklik buydu işte" dedi. Hükümetin din sömürüsü yaptığını savunan Demirtaş, "Halen bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı çıkıp, 'Biz ne çektiysek sahte hocalardan çektik' diyor. Biz de katılıyoruz bu söze. Doğru, biz ne çektiysek sahte hocalardan çektik. En başta sen olmak üzere. Senden daha sahte hoca da görmedik" dedi.

"HDP, BAŞBAKANLIĞI İSTİYOR" Her türlü baskı ve sindirmeye direnecek güçte olduklarını söyleyen Demirtaş, "İftiralarla bizi yıpratmaya çalışsan da gümbür gümbür geliyoruz. HDP, Başbakan'dan bir şey talep etmiyor artık. HDP, başbakanlığı istiyor. Biz, başbakan olacağız, kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kendilerinden "kuzu" gibi olmalarını istediğini savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Biz, çalışacağız, vergisini vereceğiz, yoksul, aç ve işsiz olacağız. Kimliğimiz inkar edilecek. Dinimiz, inancımız, mezhebimiz ayaklar altına alınacak, itiraz edemeyeceğiz. Biz, gecekonduda yaşayacağız, 'akşam eve bir lokma ekmek götürebilir miyiz?' diye kafamızda kırk tane soruyla dolaşacağız. Onlar altın bardaklarda, saraylarda su içecek. Biz, itiraz etmeyeceğiz, öyle mi? Bu işte bir yanlışlık var. Bunu düzeltmemiz lazım. Onu kim düzeltecek biliyor musunuz, siz düzelteceksiniz. İşte bu partiyle düzelteceksiniz. HDP, bunun partisidir. HDP, bunun için yola çıkmış bir partidir."

EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN Demirtaş, seçimlerde iddialı olduklarını belirterek, "Biz işimizi yapıyoruz. Bizim işimiz sizi eleştirmek ve iktidardan düşürmek. Onları eleştiren herkesten ödleri kopuyor. Ben anlayabiliyorum onları. Empati yapabiliyorum. Onların yerinde olsam ben de korkardım. Korkulmaz mı bu partiden. Bu ezilenlerden, bu halktan korkulmaz mı? Korksunlar iyidir çünkü el mi yaman bey mi yaman az kaldı, göreceğiz. Her yerde coşkuyla heyecanla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz