Erdoğan: Çiftetelli oynuyorlar

IŞİD'in Kobani'den sürülmesini kutlayanları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halep’te 1 milyon 200 bin insan var. Orayla neden ilgilenmiyorsunuz?" diye sordu.

Erdoğan: Çiftetelli oynuyorlar

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla buluşan Recep Tayyip Erdoğan, dünya kamuoyunda IŞİD’in Kobani’den çıkarılmasına verilen tepkiyi şu sözlerle eleştirdi:

"Bazıları Afrika’ya bakınca yalnızca elmas, kömür, petrol ya da ucuz iş gücü görüyor. Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılıp gelenler bize geliyor. Orada kimse yok orayı bombalıyorlar. Bugün de bakın çiftetelli oynuyorlar. Oradan DEAŞ çıkmış. O yerle bir olan yerleri kim onaracak? Oradan geri dönenler nereye yerleşecek? Onun hesabını yapan yok. Ama Halep’te 1 milyon 200 bin insan var. Orayla neden ilgilenmiyorsunuz. Gazze, Mogadişu dediğinizde kimse ilgilenmiyor.”

İNÖNÜ’DEN ALINTI

Erdoğan, seçimlerde Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın seçmen üzerinde baskı kurmaya çalışabileceğini savundu. Bu noktada, önceki konuşmalarında sık sık eleştirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den bir alıntı yaptı. Ancak dili sürçtü ve şunları söyledi:

“Namuslu insanlar namussuzlar kadar şerefli olmadıkça cesur olmadıkça başarılı olamayız. Bu merhum İnönü’nün lafıdır. Bunu görmemiz lazım. Yolu yapan biz hastaneyi yapan biz okulları yapan biz havalimanını yapmak isteyen biz ama engelleyen ‘Ben Kürdüm’ diyenler. Bu ayrımcılığı hep beraber gidermek zorundayız. Ayrımcılıkla bir yere varmaz. Beraberliğe ihtiyacımız var. Milletimizin temsilcileri olarak kirli oyunları bozacak olan sizlersiniz.”

“MUHTAR OLAMAZ DEDİLER”

Erdoğan, okuduğu şiir yüzünden aldığı hapis cezasını hatırlattı ve muhtarlarla buluşmasında bu olaya gönderme yaptı. Erdoğan şunları söyledi:

“Siirt’te okuduğum şiirden sonra en çok satan gazete 'Artık muhtar bile olamaz' demişti. Aslında o başlığı atarak Türkiye genelindeki muhtar kardeşlerimizi de çok kötü bir şeymiş gibi tahkir ediyorlardı. Bunlar kibirliydi, gururluydu. Milletin seçtiklerine hiçbir zaman değer vermediler. Ama hamdolsun milletimiz seçimine sahip çıktı, bu ülkenin o kibirli elitlerden daha değerli olduğunu gösterdi. Milletin oyu ile muhtar ya da cumhurbaşkanı olmak bu dünyada rütbelerin en yükseğidir. Hiçbir zaman muhtarları unutmadık ve inşallah unutmayacağız da.”

Cumhurbaşkanı, ülke menfaatlerini ilgilendiren konularda muhtarların inisiyatif almaları gerektiğini de söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler