Görüş Bildir

Erdoğan: Tahammül etmek mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'e müdahaleye desteğini yineleyip, İran'ı eleştirdi, "İran bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. Buna müsaade edilebilir mi? Bu durum bizi ve Körfez ülkelerini rahatsız ediyor" dedi.

Erdoğan: Tahammül etmek mümkün değil

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahilleri Devlet Başkanı Vattara ile basın toplantısında Yemen operasyonuyla ilgili soruları yanıtladı. İRan destekli Husilerin ülkedeki ilerleyişi için "Yemen'deki gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başladı" diyen Erdoğan, "an bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. Bu durum bizi, Körfez ülkelerini rahatsız ediyor" dedi.

>Öncesinde France 24 kanalının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan öncülüğünde Mısır ve Körfez ülkelerinin Yemen’e operasyonunu da desteklediklerini açıklarken, “Şu andaki devam eden operasyonların Yemen'in geleceği açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ve biz bu siyasi desteğimizi veriyoruz, vereceğiz. Bunun daha sonra lojistik anlamda da değerlendirmelerini yapıp, lojistik anlamda da üzerimize düşen olursa bunları da yapma imkanımız olabilir"dedi.

>TAHAMMMÜL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

>"Olay adeta bir Şia-Sünni meselesine dönüşmüştür" diyen Erdoğan, bunun kimse tarafından 'arzu edilmediğini' belirtti. Cumhurbaşkanı İran'a da çağrı yaparak, "Bu durumun bir an önce bence İran tarafından ve Husilerle onlara destek veren terör örgütleri tarafından geri çekilmenin yapılıp Yemen kendi iradesiyle yönetilir hale getirilmelidir" diye konuştu.

>Cumhurbaşkanı, İran'ın Irak'taki rolünü de eleştirdi.  “İran DEAŞ’ı (IŞİD) bölgeden çıkarmak istiyor ama yerini kendisi alma peşinde” diyen Erdoğan, İran'ın amacının Irak'taki nüfuzunu artırmak olduğunu söylerken, koalisyonun IŞİD'e karşı hava saldırılarının de tek başına yetersiz olduğunu belirtti.

>Cumhurbaşkanı çözüm süreciyle ilgili soruya da "Kuzey İrlanda örneğinde olduğu gibi PKK ile çatışmaları sonlandırmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi