Güçlü Türkiye'yi istemeyenlerdir

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarda, Türkiye'nin son dönemlerdeki başarısını hazmedemeyenlerin parmağı olduğunu söyledi.

Güçlü Türkiye'yi istemeyenlerdir

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akın, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarda, Türkiye'nin son dönemlerdeki başarısını hazmedemeyenlerin parmağı olduğunu söyledi. Akın, "Türkiye mayıs ayında nükleer anlaşması yaptı, havalimanı inşaatına başladı, İstanbul Borsası rekor kırdı, faiz en düşük seviyeye düştü. Bu gelişmelerden rahatsız olanlar Gezi Parkı'nda çıkan olaylara destek verdi." dedi.

Taksim'deki Topçu Kışlası'nı 1940 yılında İstanbul'un hem belediye başkanı hem de valisi olan Lütfi Kırdar'ın isteği ve Avrupalı şehir planlamacılarından Henri Prost'un tavsiyesi üzerine yıkıldığını hatırlatan Akın, eşsiz mimariye sahip kışlayı yıkanların bugün yapılmasına karşı çıktıklarını vurguladı. Meselenin tamamen kışlanın inşa edilip edilmemesi olmadığını anlatan Mehmet Akın, içki reklamının kaldırılmasıyla gelirlerinden olan, faizin düşmesinden rahatsız olan lobilerin devreye girdiğini kaydetti. Eylemlerin iç ve dış etkenlerinin olduğunu belirten Akın, dış basında hiç olmamış olayların olmuş gibi gösterildiğini kaydetti. Dünyada şuan kültürel bir mücadelenin başladığını dile getiren Akın, büyük bir Türkiye korkuları olan odakların bir nokta buluştuğunu belirtti.

BÖLGE HALKININ EYLEMLERE DESTEK VERMEMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Gezi Parkı eylemlerinin ilk günlerde yurt geneline yayıldığını anlatan Akın,"Eylemin başında halkımız çevreci duyarlılığıyla olaya baktı. Ancak eylemcilerin niyetlerinin park olmadığını görünce destek vermedi. İlk günlerde 400 bin kişi eyleme katılırken bu sayı son günlere doğru 20 binlerin altına düştü. Burada en önemli husus ise bölge halkının (BDP hariç) eylemlere destek vermemesi. Doğu ve Güneydoğu illerinde çok sayıda ilimizde eyleme sıfır destek çıktı. Bölge 30 yıldır bu sıkıntıları çekti. Nereden nasıl bir sıkıntı geldiğini iyi biliyor. Biz bölgenin bu tutumuyla iftihar ettik." diye konuştu.

İLK MÜDAHALENİN BİRAZ SERT OLDUĞUNU KABUL EDİYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hizmeti hakka hizmet olarak gördüğünü belirten Akın, Başbakanın tek amacının memleket olduğunu vurguladı. Eylemlere yapılan ilk müdahalenin biraz sert olduğunu kabul ettiklerini belirten Akın, ancak sonrasında yaşanan olaylarda kontrollü müdahale yapıldığını hatta çok sayıda polisin yaralandığını kaydetti. "Akın, Şuan kimsenin derdi park ağaç değildir. 10 yıl 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bu Türkiye tarihinin 7 katıdır. Gözleri kapatmışlar hedeflerinde Türkiye var. Japonda ilk kez Türkiye'ye yatırım yapılabilir notunu verdi. Bunlar önemli gelişmelerdir. Ancak olaylarla birlikte borsa bir günde 10 puan değer kaybetti. Yaşanlara bir bütün bakıldığı zaman gelişen büyüyen bir Türkiye'den rahatsız olanları görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz