Görüş Bildir

Gül'ün adaylığı söz konusu değil

7 Haziran seçimleri yaklaşırken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AK Parti’den milletvekili olup olmayacağı sorusu tekrar gündemde. AK Parti Sözcüsü Atalay, Gül’ün adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.

Gül'ün adaylığı söz konusu değil
AKP Sözcüsü Beşir Atalay parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Seçime hazırlık çalışmaları konusunda bilgi veren Atalay’a “Partinizin Abdullah Gül’ü davet etmesi söz konusu olabilir mi?” sorusu yöneltildi. Atalay, “Sayın eski cumhurbaşkanımızın kendisine soruldu, böyle bir niyeti olmadığını söyledi. Benim de bildiğim odur. Adaylığı falan söz konusu değildir diye düşünüyorum, kendi ifadesinden çıkarak” dedi.

"Gül'ün adaylığı söz konusu değil" AK Parti aday adaylığı başvuru sürecini tamamladı. Abdullah Gül’ün başvurusu bulunmuyor. Gül’ün milletvekili adayı gösterilebilmesi için başvuruda bulunması da gerekmiyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gül'ün adaylığı sorulduğunda "Erken veya en azından böyle bir talep ve ortam oluşmuş değil" yanıtı vermişti.

Davutoğlu'nun bu sözleri hatırlatılan Gül ise şunları söylemişti:

"Cumhurbaşkanlığı döneminde partiler üstü bir görev yaptım. Mesafeli durmaya gayret ettim. Ancak partime döneceğimi söylemiştim. Ben bu partinin kurucusuyum hatta ondan öte bu harekâtı başlatanlardanım. Sonra da partinin reformcu çalışmalarına liderlik ettim. Bu ne demek, artık arkadaşlarımın yapacakları çalışmaları desteklerim."

İç güvenlik paketi Meclis’te görüşmeleri gergin bir ortamda yürütülen iç güvenlik yasa tasarısının bir bölümünün geri çekileceği şeklinde bazı gazetelerde yer alan iddia da Atalay’a soruldu. Atalay “Bizim geri çekme falan gibi bir kararımız yok. Dün MYK’da da böyle bir şey gündeme gelmedi” dedi. Atalay muhalefet ile uzlaşı arayışının ise her zaman söz konusu olduğunu söyledi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi