Güney Afrika Vekili'nden Kışanak'a ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Güney Afrika ANC Vekili ve Kadın Çalışmaları Sorumlusu Vuyiwe Hani’yi makamında ağırladı .

Güney Afrika Vekili'nden Kışanak'a ziyaret
DÖKH öncülüğünde 31-01 tarihleri arasında Diyarbakır'da Kayapınar Spor Salonu’nda düzenlenecek olan 1. Kadın Kongresi'ne katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Güney Afrika ANC Vekili ve Kadın Çalışmaları Sorumlusu Vuyiwe Hani, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

Güney Afrika’da da eş başkanlık sistemi olmalı Hani yarın başlayacak 1. Kadın Kongresi’ne katılmak için Diyarbakır’a gelmekten büyük heyecan duyduğunu belirtti. Hani, Kürt belediyelerinde uygulanan eş başkanlık sistemini heyecan verici bulduğunu ifade ederek, Güney Afrika’da da ileriki yıllarda kendi belediyelerinde bu sistemi uygulamak istediklerini kaydetti. Parlamentoda Kadın ve Gençlik Birimi oluşturduklarını, bunun yanında Kadın Bakanlığı oluşturduklarını söyleyen Hani, “Biz artık erkeklerin kadınları desteklemesini değil, kadınların kadınları desteklemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kadınların gücünü birleştiriyoruz Kışanak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hani’ye “Hoş geldiniz” dedi. Hani ile Büyükşehir Belediyesi Kadın Birimi’nde bir toplantı yaparak deneyim alış-verişi yapmak istediklerini söyleyen Kışanak, belediyede sadece kadın çalışmaları için Kadın Politikaları Daire Başkanlığı kurduklarını belirtti.

Kışanak: “Sosyal, kültürel çalışmalarda, siyaset ve yerel yönetimlerde, STK’larda kısacası hayatın her alanında kadınları eşit düzeye getirmek lazım. Bizler siyasetteki, yerel yönetimdeki ve sokaktaki kadının gücünü birleştirip hayatın bütün alanlarında toplumsal cinsiyet eşitliğini savunuyoruz” dedi. Kışanak, siyasi partide ve yerel yönetimlerde eş başkanlık sistemini hayata geçirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz