Görüş Bildir

Gürsel Tekin: Türkiye'de başkanlık sistemi olmaz

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapan Gürsel Tekin, başkanlık sistemiyle ilgili olarak Türkiye'de şu anda hali hazırda gayriyasal olarak başkanlık sisteminin işlediğini belirterek, başkanlık sisteminin mümkün olmayacağını iddia etti.

Gürsel Tekin: Türkiye'de başkanlık sistemi olmaz
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun her toplantısında CHP'ye saldırdığını belirten Gürsel Tekin, "Hatırlarsanız daha iktidarlarının ilk yıllarından itibaren sürekli gerekçelendirir; Ergenekon'du, Balyoz'du, sağdı, soldu, şuydu buydu ama deniz bitti. En son çok yakın ilişkide olduğu cemaatle de bitince şu anda iki şey var saldırabilecekleri, bir; CHP, iki; Merkez Bankası. Bu iktidarın her şeye gücü yetiyor da nasıl oluyor da bir devlet memuruna gücü yetmiyor. Bunun için bir anayasa değişikliği gerekmiyor. İstediği zaman görevden alabilir, isterse kanunla Merkez Bankası'nın yapısını değiştirme hakkı var" diye konuştu.


Başbakan Davutoğlu'nun CHP'ye yönelik ihanet şebekeleriyle yan yana olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Tekin, "Şunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimseyi ihanet şebekesi olarak değerlendirecek durumda değiliz. Neye ihanet edilmiş, kim ihanetçidir, elinizde belgeleriniz, bilgileriniz varsa bunun gereğini yapın. Bilmeniz gereken bir şey varsa Sayın Davutoğlu, eğer bu parti 92 yıldır ayaktaysa, ihanetlerin dışında olduğu için ayaktadır. Siz ve sizin gibi benzer partiler, siz taşeron partilersiniz. Gelirsiniz ve gidersiniz. Önümüzdeki dönemde de yoksunuz bunu bilin" diye konuştu.

Gürset Tekin, basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, Fethullah Gülen'e ilişkin bir programda yaptığı konuşmayı içeren videosunu izletti. Tekin,"Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı geçen Habeş Cumhurbaşkanı'na gitmiş 'Okulları kapat' demiş. Adam bu ülkede ne olup bittiğini bilmediği için, 'Siz açtırdınız, sizin ricanızla açtık nasıl olacak?' demiş. Habeşli bile şaşırmış. Bunu da AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı kendisi yazdı köşesinde, bizim söylediğimiz bir şey değil. Önümüzdeki günlerde daha çok belge ve bilgileri kamuoyuna sunacağız. Sayın Arınç'a sormak istiyorum; Başbakanın talimatıya siz Fethullah Gülen'e gittiniz. Kendisinin ifadesi 3,5-4 saat görüştüğünü belirtiyor. Bu 4 saat içinde ne konuştunuz, ne oldu da bu duruma geldiniz, bunu açıklayın. Bu lüzumsuz tapelerle siz de rezil olmayın, önce siz söyleyin. Umut ederim ki Sayın Arınç bu  sürecin neden bu noktaya geldiğini kamuoyuna açıklayacaktır" dedi.


"HEPSİ KIRK HARAMİLERDİR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dünkü basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somali ziyareti sırasında çekildiğini belirttiği fotoğrafın montaj olması ile ilgili olarak Tekin, "Siz kırk haramiler değil misiniz? Kitapları dağıtmamış olabilirler ama kusuruma bakmasınlar hepsi kırk haramilerdir" dedi.


"ELİNİZDE NEYİNİZ VARSA ÇIKARMAZSANIZ NAMERTSİNİZ"

Beşir Atalay'ın 'CHP paralel yapının sözcüsü' sözlerine Tekin, "Bir iktidar düşünün; 'Kandırıldık, aldatıldık.' Bu durumdaysa, bu ülkeyi bu kadar rahatlıkla kandırabilecek bir kadroya nasıl bırakabildiniz? Yarın ne meçhul dış politikada, kimlerle bizi hangi noktaya getirebileceklerini nereden bilebilirsin. İstihbarat örgütü, polis, yargı elinizde, ne istiyorsunuz, elinizde neyiniz varsa çıkarmazsanız namertsiniz. Öyle bir paralellik varsa çıkarın. Bu ülkenin asıl paraleli, asıl tehlikeli olan da sizsiniz" diye konuştu.

GÜLER'İN İSTİFASI

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in CHP'den istifasına ilişkin soruya Tekin, "Yolu açık olsun, gidenin arkasından laf söylenmez" dedi.


BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen Tekin, "Yasal olmasa da gayriyasal şu anda başkanlık sistemi işliyor. Maşallah sarayda oturan zat-ı muhterem her şeyle uğraşıyor. Şunu herkesin bilmesi lazım, Türkiye'de her şey olur, başkanlık sistemi olmaz. Hele bunların arzu ettiği, t-tipi, talan tipine kimse izin vermez" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi