Görüş Bildir

HDP'liler: Demokratik seçim istiyoruz

Eskişehir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri basın açıklaması yaptı. HDP'liler yaptıkları açıklamada, 'AKP'nin seçim provokasyonlarına geçit vermeyeceğiz' yazılı pankart taşıyıp, 'Demokratik seçim istiyoruz' sloganı attı.

HDP'liler: Demokratik seçim istiyoruz

DHA’nın haberine göre; İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan HDP'liler basın açıklaması yaptı. HDP Eskişehir İl Eş Başkanı Ahmet Uluçelebi, iktidar partisinin seçimlere 50 gün kala provokasyonlara başvurduğunu öne sürdü.

KIŞKIRTMALAR VAR                            

Yapılan kışkırtmalar nedeniyle çeşitli kentlerde HDP binalarına ve seçim bürolarına saldırıların başladığını söyleyen Uluçelebi şöyle konuştu: "İktidar partisi AKP ve bir türlü Cumhurbaşkanı olamayan, ülkeyi Tayyip Erdoğan cumhuriyetine çevirmekte ısrar eden, bundan dolayı da kendisine karşı çıkan, sistemine hayır diyen her bir yurttaşı ve siyasal partiyi düşman ilan eden bir zihniyet kendi koltuk sevdaları yüzünden provokasyonlara ve tertiplere başvuruyor. AKP'nin ve cumhurbaşkanının dili ayrıştırıcıdır, kutuplaştırıcıdır, halkı birbirine karşı düşmanlaştırıcıdır. Özellikle partimiz HDP ve eş başkanımız Selahattin Demirtaş'a yönelik söylemleri siyasi ahlaktan uzaktır, düşmancadır. Parti binalarımıza, seçim bürolarımıza yönelik saldırılar AKP'nin kışkırtmalarıyla yine başladı. Antalya Serik'teki saldırı daha dün yaşandı. Bundan AKP hükümeti sorumludur."

DEMOKRATİK BİR SEÇİM

Yapılan konuşmaların ardından basın açıklamasına katılanlar 'Demokratik seçim istiyoruz' ve 'Yaşasın halkların kardeşliği' şeklinde slogan atıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi