Görüş Bildir

HDP'nin seçim bildirgesi "Sultan'ın Kabusu"

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, 7 Haziran 2015 seçimlerine “Bizler Meclis’e” sloganıyla hazırlanan partilerinin seçim bildirgesini açıkladı. HDP zorunlu din dersini, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve Ermenistan üzerindeki ambargonun kaldırılacağını açıkladı.

HDP'nin seçim bildirgesi

AK Parti ve CHP'nin ardından HDP'de İstanbul'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde seçim bildirgesini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP seçim bildirgesini "Sultan'ın kâbusu" olarak nitelendirdi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ partinin seçim bildirgesini açıklarken zaman zaman birbirleriyle diyaloga girerek dinleyicileri gülümsetti.

Radikal’in haberine göre; HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın seçim bildirgesi açıklaması sırasındaki diyalogları zaman zaman dinleyicileri gülümsetti. İki başkan, sahneye kurulan iki kürsüde birlikte yer alırken bildirge maddelerini sırayla okudular. Bu açıklamalar sırasında ilk diyalog Yüksekdağ'ın 'Kadın' maddesini okumasının ardından yaşandı. Yüksekdağ, "Bizler insanlığın gelişmesinde öncülüğü kadınların geliştirmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunu başaracağız" sözleriyle maddeyi açıkladıktan sonra Demirtaş'la aralarında şu diyalog yaşandı:

Demirtaş: Biz de size katılıyoruz sayın başkan yanındayız.

Yüksekdağ: Katılmazsanız işimiz var.                                     

Demirtaş: Sadece birkaç erkek arkadaşta birkaç homurdanma oldu. İnşallah hep birlikte yeni yaşama kavuşacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilişkin bölümde ise yine Yüksekdağ, "Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılacak, devletin din ve inanç alanından elini çekmesi sağlanacak" dedikten sonra Demirtaş, "Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracını ne yapacağız, onu konuşmadık?" deyince, Yüksekdağ'dan, "Cem evine bağışlayacağız" yanıtı geldi.

'SULTANIN KABUSU, TÜRKİYE HALKLARININ HAYALİ'

Bütün insanlığın hayat gücünü isteme kararlılığını ve başarma azmini resmetmek istiyoruz. Bugün sunacağımız bildirge sultanın kabusu bütün Türkiye halklarının hayalidir. Onlar kabus görmeye başladı ve daha çok kabus görecekler. Size sunduğumuz her başlığın ardında büyük mücadeleler var.

- Bugün sunacağımız bildirge çok öncesinden itibaren HDP'nin siyasi yürüşüşü üzerinden sizlere yansıdı. Biz bunları somut projelerle sizlere sunacağız. Çoğul gücümüzle bize ait yaşamı yeniden bizler kuracağız.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi