Hakkari'de HDP adayları, esnafla yemekte buluştu

HAKKARİ'de HDP ve DBP tarafından esnafla dayanışma yemeği düzenlendi. Yemekte konuşan milletvekili adayları, HDP'nin yükselişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarını korkuttuğunu söyledi.

Hakkari'de HDP adayları, esnafla yemekte buluştu

Hakkari Depim bölgesinde bir restoranda verilen yemeğe Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP ve DBP yöneticileri, milletvekili adayları, STK temlsilcileri ve yaklaşık 400 esnaf katıldı. İlk olarak konuşan HDP'nin Hakkari 2'nci sıra adayı Nihat Akdoğan, 7 Haziran'da destan yazacaklarını söyledi. HDP'nin 3'üncü sıra milletvekili adayı Abdullah Zeydan ise, HDP’nin halkın desteği ve gücüyle bugünlere geldiğini, diğer sistem partilerin ise menfaat ve koltuk amaçlı olduğunu öne sürdü. HDP'nin büyümesini hazmedemeyen AK Parti’nin çok kötü bir ruh haline büründüğünüsavunan Zeydan, "AKP yetkilileri adeta çıldırmış durumdalar. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan yardımcılarına bakıyoruz hepsi çıldırmış. Bu da doğaldır. Çünkü artık iktidarları ellerinden gidiyor. Ancak korkunun ecele faydası yok. HDP’nin Türkiye’deki yükselişi Türkiye’ye yeni bir yaşam alternatifi sunmuştur" dedi.
'AMAÇLARI BARIŞ DEĞİL'
Son olarak konuşan HDP Hakkari 1'inci sıra adayı Selma Irmak, Hakkari halkının her türlü eleştirisine açık olduklarını söyledi. HDP'de hiç bir milletvekili adayının kişisel menfaatinin olmadığını ifade eden Irmak şöyle konuştu:
"Hiç birimiz 'meclise gidip trilyonları cebe indirelim' demiyoruz. Bizim tek derdimiz bu halk için ne yapabiliriz, onların yaralarını nasıl sarabilirizdir. Ama AKP’den milletvekili olmak isteyenlerin derdi ceplerine trilyonları atmaktır. Tıpkı paraları ayakkabı kutularına ve evlerine dolduran Erdoğan gibi. Erdoğan’ın gözü dönmüş. Onların amacı barış değildir. Türkiye düşse bile onların umurunda değil. Onların tek istediği para toplamaktır."

Kaynak: DHA