Karayalçın; 'paralel yapı' diye bir yapılanma yok

CHP İstanbul il başkanlığında toplantı düzenleyen il Başkanı Murat Karayalçın, “CHP, siyasetin kimlikler üzerinden yapılmasına karşı olan bir partidir” dedi.

Karayalçın; 'paralel yapı' diye bir yapılanma yok

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki yönetim kurulu üyelerini tanıtan ve yaklaşan genel seçimler ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karayalçın, CHP’nin İstanbul’un tüm ilçelerindeki 936 mahallenin tümünde örgütlendiğine dikkat çekerek seçim çalışmaları ile ilgili planlarını aktardı. Karayalçın, İstanbul’da 32 bin sandık olduğunu, bu sandıkların yüzde 60’ında örgütlenmeyi tamamladıklarını belirtti.

İSTANBUL’UN 3 ANA SORUNU

İstanbul’un sorunlarını üç ana başlık altında değerlendirdiklerini kaydeden Karayalçın, “Bizim ve 40 arkadaşımın, danışmanlarımın ve tüm partililerimizin temel üç görevimiz bulunmaktadır. Birinci temel görevimiz İstanbul’da yoksulluğu yenmektir. CHP İstanbul İl Örgütü olarak yoksulluğa son verme kararlılığındayız. Bunun için çalışacağız ve bize yetki verilirse İstanbul’da kent yoksulluğunu ortadan kaldıracağız. İkinci amacımız İstanbulluların kâbusu olan olası bir depremin yıkımını önlemek için tüm düzenlemeleri yapacağız. Üçüncü olarak da İstanbul’un topraklarını ve doğal güzelliklerini rant için değil, bir kesim ayrıcalıklı kesim için değil, İstanbul’da kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi için değerlendireceğiz” diye konuştu.

Karayalçın, bir gazetecinin CHP’deki istifaları ve partisinin bazı cemaat unsurları ile seçim ittifakı yapıp yapmadığı sorusu üzerine, “Böyle bir iddia kesinlikle geçerli değildir. CHP’nin hiçbir cemaat ile işbirliği yapması söz konusu değildir. CHP, siyasetin kimlikler üzerinden yapılmasına karşı olan bir partidir. Toplumsal kimlikler üzerinden değil, toplumsal sorunlar üzerinden siyaset yapılması gerekli gören bir siyasi partidir. O nedenle böyle bir suçlamanın hiçbir temeli, gerekçesi bulunmamaktadır. İstifa eden arkadaşlarımız; keşke arkadaşlarımız ayrılmasalardı, istifa etmeselerdi ama onların kararlarıdır. Onlarla ilgili yorumda bulunmamın da doğru olmadığını düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

“Paralel yapı” iddialarına da değinen Karayalçın, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet içinde ‘paralel’ diye adlandırılan bir devletin varlığı bu güne kadar söz konusu olmamıştır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz