Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki süreçte olimpiyatlar mutlaka İstanbul'a gelecektir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki süreçte olimpiyatların mutlaka İstanbul'a geleceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Önümüzdeki süreçte olimpiyatlar mutlaka İstanbul'a gelecektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesi güncel olayları değerlendirdi. Konuşmasına olimpiyatlarla başlayan Kılıçdaoğlu, "Dün gece heyecanlı bir geceydi. Olimpiyatları almayı umuyorduk. Büyük bir heyecan vardı. Herkeste büyük bir umut vardı. Ama malesef olmadı. Ama umudumuzu yitirmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte olimpiyatlar mutlaka Türkiye'ye gelecektir, İstanbul'a gelecektir." dedi.

Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul'a olimpiyat yakışacağını dile getiren Kılıçdaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Olimpiyatlar dostluktur, barıştır, kardeşliktir, kültürlerin birleşmesidir, centilmence yarışmaktır. O açıdan olimpiyatlara çok ihtiyacımız var. Bunun altını özenle çizmek isterim. Olimpiyatlardan söz ediyoruz ama olimpiyatların bir olmazsa olmazı var, olimpiyatlar asla savaş değildir. Savaşın olduğu yerde olimpiyat olmaz. Olimpiyatlar dünya halklarını kaynaştırır, sporcular bir araya gelir ortak kültürlerini yaşarlar, beraberlikleri yaşarlar, dostlukları pekiştirirler. Bu açıdan çok önemlidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi