Kılıçdaroğlu: Vicdanınıza sorun

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yüce Divan oylaması öncesi iktidar vekillerine "Vicdanınıza, ahlâkınıza, inancınıza sorun; Peygamberin sözlerini aklınıza getirin" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu: Vicdanınıza sorun
Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te dört eski bakan hakkında yapılacak Yüce Divan oylamasıyla ilgili hem eski bakanlara, hem AK Parti milletvekillerine çağrıda bulundu. "AKP'li Hakkı Köylü yeterli delil olmadığını söylüyor. Rahmetli Özal başbakanken, bir gün iş adamı gelir ve ‘Benden bakan rüşvet istiyor’ der. O da Adnan Kahveci’yi görevlendirir. Diyor ki, ‘Bir sanayici geldi ve bakan rüşvet istiyor’ dedi. Ceketine teyp yerleştirip rüşveti kayda alıyor. Özal’a götürüp veriyor ve Özal bakanı Yüce Divan’a gönderdi. Delil bir ses kaydı. Bu olayda da ses kaydı var, mahkeme kararı var, görüntüler, para kasaları, ‘Senin önüne yatarım’ diyen var. Ayakkabı kutuları, MİT’in dönemin başbakanına verdiği rapor var. Şimdi görüşülecek ve ak mı, kara mı ortaya çıkacak. Bu parlamento kirliliği kabul etmez, Kurtuluş Savaşı’nı yöneten parlamento. Hepimizin sorumluluğu var. Devleti itibarlı kılacak olan bizleriz, oylarımız var. Dört eski bakandan rica ediyorum, namuslu adamlarsanız korkmayın. Kürsüye çıkın, 'Yüce Divan’a gitmek istiyoruz' deyin. Kurtulacağınızı sanıyorsanız, unutun. Yol yakınken gidip aklanmak istiyorsanız, aklanın. AKP’nin saygıdeğer vekillerine sesleniyorum, Komisyon’daki 9 kişi hariç. Çünkü onlar vicdanlarını, kendilerini sattılar. Çocuklarının yüzüne bakamazlar. Dünyanın en ağır mirasını çocuklarına bıraktılar. Oy kullanırken, madem ki kapalı bir yere gideceksiniz, vicdanınıza, ahlâkınıza sorun, inancınıza sorun. Umudumu yitirmek istemiyorum, parlamentonun namusuyla görev yapmasını istiyorum."

"Çukur" Başbakan Davutoğlu, "Peygamber'e hakarete izin vermeyiz" derken, saldırıya uğrayan Charli Hebdo dergisinin karikatürlerini basmaya çalışan Cumhuriyet gazetesine CHP'nin sahip çıktığını söylemişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun suçlamaları için 'çukur' ifadesini kullandı:

"Bir mizah dergisine yapılan saldırıdan sonra Hollande, Müslümanlıkla terörü tamamen ayıran cümleler kurdu. Merkel de aynı şekilde. Bunlar devlet adamıdır. Kendi ülkelerinde bir grubu kışkırtmak doğru değildir. Sayın Davutoğlu dergiye yapılan saldırıdan sonra Paris’e gitti, nasıl yürüdüğü konusunda bir şey söylemek istemiyorum. ‘Biz karikatüre destek veriyorsun diye oraya gittin' demedik, diyemezdik. O gitti geldi, CHP’yi suçlamaya başladı. ‘CHP Hazreti Peygamber’e hakaret eden karikatürleri savundu.’Hayatımda böyle alçakça bir suçlamayla daha önce karşı karşıya kalmadım. İnsanda ahlâk olur, dürüstlük olur. Alçak diyeceğim de onun da bir sırası var. Çukur."

"Sanal Başbakan" "İnsanların yüreklerine kin ekmek bir başbakana yakışır mı? Gerçi Başbakan diyoruz ama sanal Başbakan. Böyle bir iftira nasıl atılır? Herkes iyi bilsin, Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman hiçbir kutsalın karşısında olmadı, hepsine saygı gösterdi. Bütün peygamberleri de, dört kitabı da hak biliriz. Kim oluyorsun da benim inancımı sorguluyorsun? Sana bu yetkiyi kim verdi? Bunlar karanlık adamlar. Asıl bunlar Müslümanlığa kötülük yapıyor."

Kılıçdaroğlu daha sonra tarihleriyle birlikte bazı örnekler verdi.

3 Mart 2014… Bunların genel başkanı Muğla’da konuşuyor. ‘Rahmetimiz gazabımızı aşacaktır’ diyor, kimsin sen? Kendi rahmet dağıttığını söylüyor. Bu mu Müslümanlık? Bunu bir CHP’li söyleyemez ama kazara söyleseydi her türlü hakaret yapılmıştı.

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ… 14 Temmuz 2014… ‘Peygamber gurura kapıldı, biz kapılmadık’ diyor. Hâlâ koltuğunda oturuyor, yolsuzlukları kapatıyor. Peygamberden kendini üstün gören zihniyet. Sevgili Peygamberimize hakaret eden kim, Davutoğlu’na soruyorum. Sen ağzını açıp bir cümle söyledin mi?

AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz… 2 Ocak 2015… ‘Hazreti İbrahim tabii ki benim, Hazreti Muhammed ise en küçük kardeşim. Bize sevmeyi, inanmayı, çalmamayı öğrettiler.'

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser… 14 Kasım 2009… ‘Genel Başkanımız ve Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamberdir’ diyor. Sevgili muhafazakâr, dindar kardeşlerim, daha düne kadar gidip oy verdiğiniz parti bu. Senin inancını sömürüyor. Benim bildiğim Sevgili Peygamberimiz son peygamber. Davutoğlu da, hamisi de bir şey demedi Bunlar dindar değil, din tüccarlığı yapıyor. İktidarda kalmak için yapmayacakları hiçbir şey yok.

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan … 16 Ocak 2014… Başbakan için, ‘Allah’ın bütün vasıflarını üstünde toplayan bir lider var, bunun için önünü kesmek istediler’ diyor. Dindar kardeşim, hâlâ uyanmayacak mısın? Konuşmayacak mısın? Sözde bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı var bir de…

AKP Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Ağa Terkin… 9 Ekim 2012… Sevgili Peygamberimiz için nüfus cüzdanı çıkartıp, çocukları arasına da Tayyip diye bir isim ekliyor. Sizde vicdan, Allah korkusu yok mu?

Egemen Bağış… 19 Mart 2014… ‘Bu Bakara iyi makara’ diyor. Bunları iyi tanıyın. Bunu yapan insanların uzaktan yakından dinle, imanla, Müslümanlıkla ilgisi yoktur. Dindar ayrı, din tüccarı ayrı.

"Gözünü sevdiğimin Davutoğlusu" CHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı şeffaflık paketiyle ilgili ise şunları söyledi:

"Geçen hafta Sayın Başbakan ‘devlette şeffaflık’ konulu bir basın toplantısı yaptı. Ben de önce kaçak sarayın maliyetini açıklayacak diye bekliyorum, bir baktım yok. Devlette şeffaflık diyor. Bunun iki kuralı var: Bir, her kuruşun nereye harcandığını millete göstereceksin; hangi şeffaflıktan bahsediyorsun? İki, yasalara uyacaksın. İhbar yapan memur korunacakmış. Gözünü sevdiğimin Ahmet Davutoğlusu, memur Teoman’ı hatırla, nasıl hatırlamazsın? Rıza Sarraf ne diyordu, ‘Ne yaptıysam para almadı’ diyordu. Siz ne yaptınız? Memur Teoman’ı sürdünüz. Biz yasalara uyup, millete her kuruşun hesabını vereceğiz. Siyaset hesap verme işidir, her kuruşun hesabını vermek de namuslu her siyasetçinin ana görevidir. Bir şey daha yapacağız: Kesin hesap komisyonu kuracağız. Başkanı da muhalefetten olacak, iktidardan değil. İktidar muhalefete hesap verecek."

Kaynak: Diyarbakır Söz