Görüş Bildir

Kılıçdaroğlu'nu Başbakan Olarak Hayal Bile Edemiyorlar

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 'Kılıçdaroğlu'nu başbakan olarak düşünüyor musunuz?' sorusuna CHP'ye oy verenlerden gelen 'evet' cevabının yüzde 50'yi bulmadığını belirterek, "Kılıçdaroğlu'nu başbakan olarak hayal bile edemiyorlar. Tabi MHP'lilere bu soru sorulmuyor, öyle bir ihtimal yok zaten" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu Başbakan Olarak Hayal Bile Edemiyorlar
Antalya Kültür Merkezi'nde yapılan Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Seçim İşleri Bölge toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İl Başkanı Mustafa Köse ve üç ilden partililer katıldı.
Ak Parti'ye kurulduğu günden bu yana milletin itimat ettiği ve her seçimde de bu itimadın artarak sürdüğünü belirten Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, bu manada Ak Parti'nin sadece Türkiye'de değil dünyada eşi benzeri olmayan tek parti olduğunu söyledi.
Ak Parti'nin potansiyel oyunun her zaman aldığı oydan daha fazla olduğunu belirten Mustafa Şentop, "Anketlerde soruyoruz, 'Hangi partiye oy veriyorsunuz?' Tüm anket çalışmalarında yüzde 50 civarı eksi bir veya artı bir sonuç. Fakat 'Türkiye'yi hangi parti yönetmelidir' denildiğinde yüzde 60'lara varıyor. Bu şu anlama geliyor. Başka partilere oy verdiği halde 'Türkiye'yi bence Ak Parti yönetebilir'. Ak Parti'ye oy vermeyen ama 'Türkiye'yi Ak Parti yönetebilir' diyen, tersinden söylenecek olursa 'benim oy verdiğim parti Türkiye'yi yönetemez' diyen geniş bir kitle var Türkiye'de" diye konuştu.

CHP'Yİ FİNANSE EDEN İŞADAMININ GÖNLÜ AKP'DEN YANA

İstanbul'da bir toplantıda CHP'yi finansal olarak da destekleyen bir işadamına ilişkin örnek veren Şentop, 'Ben oyumu CHP'ye veriyorum ama Ak Parti'nin kazanmasını istiyorum' dediğini ileri sürdü. 'Niye Ak Parti'nin kazanmasını istiyorsun' diye sorduğunu belirten Şentop, işadamından 'CHP yönetemez Türkiye'yi' yanıtını aldığını söyledi. CHP'li işadamının gönlünün Ak Parti'den yana olduğunu ancak oyunu Ak Parti'ye vermediğini belirten Şentop, 'Şu an Ak Parti'nin kazanacağından eminsin. Eğer kritik bir seçim olsa, öyle bir şey olmazda, faraza CHP ile Ak Parti arasında kritik bir yarış olsa o zaman oyunu Ak Parti'ye verirsin' dediğini ve karşılığında da, 'Evet Ak Parti'ye veririm' cevabını aldığını anlattı.

HAYAL BİLE EDEMİYORLAR

Durumun anketlerde de görüldüğünü belirten Mustafa Şentop, "CHP'ye oy verenlere soruluyor. 'Kılıçdaroğlu'nu başbakan olarak düşünüyor musunuz' denildiğinde, 'evet' diyenler yüzde 50'yi bulmuyor. Yani gerçekte başbakan yapın demiyoruz, 'hayal edebiliyor musunuz', Kılıçdaroğlu'nu başbakan olarak hayal bile edemiyorlar. Tabi MHP'lilere bu soru sorulmuyor, öyle bir ihtimal yok zaten" dedi.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi