Görüş Bildir

Kocaoğlu'ndan Başbakan'a asgari ücret yanıtı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'CHP Genel Başkanı eğer asgari ücreti arttırmaya meraklıysa, belediyelerin elini tutan yok. İzmir belediyesi çıkarsın asgari ücreti' sözlerini, adını vermedenyanıtladı. Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ücretler asgari ücretin üzerindedir.

Kocaoğlu'ndan Başbakan'a asgari ücret yanıtı

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'asgari ücreti en az 1500 TL yapacağı' sözleriyle öngördüğü ücretin üstündedir. Bunların bilgisini sunmak isterim" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi'nin ortak projesi Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonu'nu temeli törenle atıldı. Törene CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP'li yöneticiler ve Gaziemirli'ler katıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uzunca bir süredir Sarnıç bölgesine spor salonu yapmak istediklerini, ancak yer problemi nedeniyle bugünlere kaldığını söyledi. Sporun hem beden hem ruh sağlığına, hem de insanın gelişmesine, dostluk, arkadaşlıkların pekişmesine, centilmence, sporcu ve insan ahlakının gelişmesine katkıda bulunduğunu belirten Kocaoğlu, Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonu'nun özellikle gençler ve kadınlara hayırlı olmasını diledi.

'BİZDE ÜCRETLER ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE'

Aziz Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki ücretlerle ilgili söylediği sözlere, adınıanmadan yanıt verdi. Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ücretler asgari ücretin üzerindedir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti en az bin 500 TL yapacağı sözleriyle öngördüğü ücretin üstündedir. Bunların bilgisini sunmak isterim" dedi.
Davutoğlu yaptığı bir konuşmada, "CHP Genel Başkanı eğer asgari ücreti arttırmaya meraklıysa, belediyelerin elini tutan yok. İzmir Belediyesi çıkarsın asgari ücreti. Diğer belediyeler de çıkarsın" demişti.

'HİZMETLERİMİZLE DESTEK İSTİYORUZ'

Kocaoğlu, son 40 günde açılışını yaptığı ve temelini attığı tesisler, üreticiye destek için gerçekleştirdikleri süt ve çiçek alım protokollerini tek tek saydığı konuşmasında, çiftçilere meyve fidanı dağıttıklarını, Yarımada Kalkınma Projesi kapsamında isteyenlere koyun ve keçi, arı kovanı ve arı dağıtacaklarını söyledi. Başından bu yana genel siyasette hizmetlerini anlatarak, konuşarak, ne yaptıklarını dile getirerek dolaylı yoldan partilerine oy talep etmeye çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, yerel yöneticilerin vatandaşlara dokunduğunu, hizmetleriyle destek talep ettiklerini söyledi. Kocaoğlu şöyle devam etti:
"Ancak seçim süreci başladığından itibaren her gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkanına vuruyor. İl Müdürü vurdu, müsteşar vurdu, DSİ Genel Müdürü vurdu. Adaylar ve Sayın Bakan (Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu) her konuşmasında mutlaka İzmir Büyükşehir Belediyesi ve başkanını eleştiriyor. Ama diyor ki 'Sen cevap verme. Sen benim söylediğim yanlış bilgiyi, amaçlı söylediğim yanlış bilgiyi kabullen. İzmirli de kabullensin' diyor. Böyle bir şey olamayacağı, mecburen en münasip lisanla cevap verilmesi gerektiği bir vakadır."

'CEVABINI VEREMEYECEĞİMİZ İŞİMİZ YOK'

Siyasete malzeme yapılmadığı müddetçe işlerini ve açılışları yapmaya devam edeceklerini belirten Kocaoğlu şunları söyledi:
"Açıklamalarımızan rahatsız olanlar, bizi siyasetin içine, sataşarak çekemeyecekler. Yoksa cevabını veremeyeceğimiz işimiz yok. Bakın bir taraftan spor salonu açıyor, diğer taraftan tramvay yapıyoruz. Bir taraftan koyun, keçi, arı, sebze-meyve fidanı dağıtıyor, diğer taraftan OSB'lerin işlerini yapıyoruz. Kalkınmayı topyekün değerlendiriyoruz. Fuar, kongre merkezi, opera binası yapıyor, kentimizi kalkındırıyoruz."

4 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, çok amaçlı tesisin yapımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Şenol, 4 milyon TL'ye mal olacak tesisin, 35 bin insanın yaşadığı bölgede çoğunluğu genç olan nüfusun kullanımına sunulacağını belirtti. Sadece modern binalar yapılarak kentin gelişmeyeceğini, kültürel, sosyal etkinlik ve tarihin de önemli olduğunu belirten Şenol, "Geldimizde hiç heykel yoktu. Şmdi 20'ye yakın heykel var. Kültür yayını yoktu, 12 tane oldu. Müzelerin sayısını 2'den 5'e çıkaracağız. Eğitim ve sağlık yatırımlarımız var. İzmir'in en büyük dershanesi çalıştırıyoruz. Okullara bakıyoruz. Kendimi milli eğitim bakanı gibi hissettiğim oluyor" dedi.
Konuşmaların ardından Kocaoğlu, Şenol ve konuklar uzaktan kumanda butonuna basarak temel harcını döktü.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi