MHP adayı zarfçı çıktı

Diyarbakır'da gazetecilere zarf içinde para vermeye çalıştığı öne sürülen MHP İl Sekreteri Ömer Bozkaya, Bahçeli tarafından Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

MHP adayı zarfçı çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıkladığı büyükşehir belediye başkan adayları arasında yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Bozkaya'nı Diyarbakır'da 'Gazetecilere zarf içinde para verme' skandalının kahramanı olduğu öne sürüldü. Adaylığı şaşkınlık yaratırken, merkez ilçe ve ilçelerin adaylarıyla ilgili açıklama geldi.

Bahçeli'nin Bozkaya'yı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olarak göstermesini 'Bahçeli Diyarbakır'dan tek oy bile beklemiyor' yorumlarına neden olurken, Bozkaya'nın kendisinin bile aday olarak gösterilmesinin şaşkınlığını yaşadığı öğrenildi.

SKANDAL NASIL OLMUŞTU?

18 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır MHP İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısı sonrasında Ömer Bozkaya, MHP İl Sekreteri sıfatı ile bazı gazetecilere kapalı bir zarf vermek istedi. Bir gazetecinin basın metni zannederek bürosuna döndükten sonra açtığı zarftan 50 TL çıktı. Çirkin girişim büyük tepki çekerken, zarfı alan gazeteci de MHP il Yönetimine zarfı iade ederek, tepki gösterdi.

GAZETECİLERE PARA ZARFI

Olayı yaşayan Muhabirler, "Çaydan sonra dışarı çıktığımızda yanımıza yaklaşan biri cebimize zorla zarf sokmak isteyince tepki verdik ve almadık" "Ben acilen çıktım. O sırada il sekreteri bana zarf uzattı. 'Başkan daha sonra sizinle özel görüşecek' dedi. Bende basın metni diye alarak çantama koydum. Zarfa bakmadım. Daha sonra içinde 50 TL olduğunu öğrenince teslim ettim" diye konuşmuştu. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti de yaptığı bir açıklamayla MHP İl Başkanlığı'nın davranışını eleştirdi.

İLÇE ADAYLARI KİMLER?

Öte yandan, İHA'nın haberine göre Devlet Bahçeli tarafından tanıtıldığı öne sürülen Diyarbakır adayları şöyle:

Bağlar ilçe belediye başkan adayı Mehmet Ataç, Bismil ilçe belediye başkan adayı Numan Dayı, Çermik ilçe belediye başkan adayı Halis Satıç, Çınar ilçe belediye başkan adayı Alican Gür, Çüngüş ilçe belediye başkan adayı Mustafa Akmeşe, Dicle ilçe belediye başkan adayı Berzen Tektaş, Eğil ilçe belediye başkan adayı Kemal Adıyaman, Ergani ilçe belediye başkan adayı Cemal Yıldırım, Hani ilçe belediye başkan adayı Reşat Güngör, Hazro ilçe belediye başkan adayı Gökhan Bilici, Kayapınar ilçe belediye başkan adayı Harun Yaşa, Kocaköy ilçe belediye başkan adayı Mehmet İçli, Kulp ilçe belediye başkan adayı Recep Donat, Lice ilçe belediye başkan adayı Recep Üşme, Silvan ilçe belediye başkan adayı Halil Üçenak, Sur ilçe belediye başkan adayı Alişan Erel ve Yenişehir ilçe belediye başkan adayı Abdullah Özden.

Kaynak: Diyarbakır Söz