Görüş Bildir

Mardin'deki STK'lardan çözüm sürecine destek açıklaması

Mardin'de faaliyet yürüten 48 sivil toplum örgütünün temsilcileri, düzenledikleri ortak basın açıklamasında çözüm sürecinde gelinen aşamayı olumlu bulduklarını belirterek, dağların artık barut değil çiçek kokmasını, gençlerin de molotof, silah ve kurşun değil, kalem ve kitap taşımasını istedi.

Mardin'deki STK'lardan çözüm sürecine destek açıklaması

 Mardin'de MÜSİAD, Memur-Sen ile Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu 48 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Karayolları Parkı'nda ortak basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, AK Parti ve HDP'nin ortak basın açıklaması yaparak, sürece ivme kazandırmaya ve somut adımlar atmaya yönelik çabalarını çok önemli ve değerli bulduklarını söyledi.

>ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

>Tarafları sevindirecek bu hayırlı süreçteki gelişmeleri dikkatle izlediklerini anlatan Aydın, huzur, refah, barış ve güven ortamının tesisi için süreci hem yasal düzenlemelerle, hem de toplumsal pratiklerle güvence altına alınması gerektiğini kaydetti. Ekonomik yatırımlar ve turizm başta olmak üzere bölgemizi her alanda riskli hale getiren ve güven ortamını bozan 6-8 Ekim olaylarına benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınmasını isteyen Aydın, "Biz istiyoruz ki dağlarımız barut değil çiçek koksun. Çocuklarımız ve gençlerimiz molotof, silah ve kurşun değil kalem, klavye ve kitap taşısın. Biz temenni ediyoruz ki; dedeler torunlarını değil, torunlar dedelerini defnetsin. Düğünlerimiz, taziyelerimiz, ticaretimiz ve sanatımız katı ve ideolojik olmaktan çıkarak edebi, estetik ve derinlikli bir hal alsın. Biz istiyoruz ki; dağlarımız hayvancılık, arıcılık ve pikniklerle şenlensin. Mehtabın şavkı vursun sulara. Şehirlerimizde turizm, ticaret, eğitim, kültür, sanat ve yaşamın her boyutuyla rengarenk aksın. Artık ne incinecek bir canımız, ne akıtılacak bir damla kanımız, ne de dağlanacak bir anne yüreğimiz olmasın istiyoruz. Barış sürecinin başarıyla neticelenmesi Yeni Türkiye'nin de sigortası olacaktır" dedi.

>BÖLGENİN VE ÜLKENİN

>Bölgenin ve ülkenin şuan birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve kucaklaşmaya ihtiyacının olduğunu ifade eden kanaat önderlerinden Süleyman Çelik, "Malumunuz bölgemiz uzun zamandır bazı sıkıntılar yaşıyor, yaşıyoruz. Bugün nasıl ki bir insanın suya ihtiyacı varsa, aç olan bir insanın ekmeğe ihtiyacı varsa, bizim de bu bölgede huzura ihtiyacımız vardır. Huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Basın açıklamasında başkanımızın dediği gibi; bunu siyasi bir partinin menfaati çerçevesinde değil, kardeşlik ekseninde yapılması lazımdır. Herkesin birbirini kucakladığı, herkesin hür bir şekilde kendisini ifade edebildiği bir ortamı arzuluyoruz ve bunun çabası içerisindeyiz" diye konuştu.

>Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ali Dündar ise, hükümet ve HDP'nin ortak yaptığı 'PKK'nin silah bırakma' çağrısının toplumu rahatlatacak bir seviyeye gelmesini umut ettiklerini anlatarak, "Mardinliler olarak her zaman barış sürecinin yanında yer aldık. STK'lar olarak Kürt meselesinin çözümü için her zaman destek verdik. Kürt meselesine herkesin katkı sunmasını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

>İşadamı Cengiz Demirkaya da silahların bırakılması çağrısıyla bölgeye ve ülkeye olumlu bir iklimin hakim olduğunu, bu sürecin nihayete ererek ülkeye her alanda güzellik katacağına inandığını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi