Melih Gökçek'e CHP'ye tacizden tazminat davası

24 Nisan’da Beyaz TV’de yayınlanan programda CHP’yi hedef alan sözlerine istinaden Melih Gökçek’e 10 Kuruşluk manevi tazminat davası açıldı. CHP "Melih Gökçek her fırsatta Cumhuriyet Halk Partisinin tüzel kişiliğine, kurucularına, yöneticilerine, oy veren on milyonlarca vatandaşımıza, hakaret ve iftira niteliğinde ifadeler ile taciz etmektedir" diyerek tazminat davası açtı, kendi sitesinden de yayımladı.

Melih Gökçek'e CHP'ye tacizden tazminat davası

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, Beyaz TV’deki konuşmasında, partiyi hedef alan sözleri yüzünden on kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

AA’nın haberine göre; Partinin avukatı olan Mustafa Kemal Çiçek tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği'ne verilen dava dilekçesinde, "Gökçek'in, kendisini CHP konusunda uzman olarak kabul ettiği, her fırsatta partinin tüzel kişiliğine, kurucularına, yöneticilerine ve oy verenlere hakaret ve iftira niteliğinde bir tacizde bulunduğu" iddia edildi.

Melih Gökçek'in, 24 Nisan 2015'de Beyaz TV’de yayınlanan programda, CHP'ye yönelik dayanaksız ifadeler kullandığı iddia edilen dilekçede, Gökçek hakkında, "siyasi partinin onur ve itibarını hedef alan, kişilik haklarına saldırı niteliğindeki açıklamaları" sebebiyle 10 kuruşluk manevi tazminat ödemesi talep edildi.

CHP’nin tazminat davası dilekçesine ulaşmak için tıklayın

Kaynak: Diyarbakır Söz