Oğul Özal Diyarbakır'a geliyor

Türkiye'nin siyasi hayatına yeni katılan partilerden ANA Parti'nin Genel Başkanı Ahmet Özal, Diyarbakır'a geliyor.

Oğul Özal Diyarbakır'a geliyor
DİYARBAKIR-8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu olan Ahmet Özal, pazar günü Diyarbakır'a geliyor.

Türkiye'nin siyasi hayatına yeni soluk olarak gösterilen ve geçtiğimiz hafta kuruluşunu ilan eden ANA Parti'nin Genel Başkanlığını yapan Ahmet Özal, seçim çalışmalarının startını yarın Diyarbakır'dan verecek. Öğlen uçağıyla Diyarbakır'a gelecek olan Özal, bir dizi davet ve ziyaret etkinliğini katılacak.

KARABAŞ KÖYÜNDE YEMEK ANA Parti'nin Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yentürk'ün, Diyarbakır merkeze bağlı Karabaş köyü Güvercin Evler mezrasındaki evinde verilecek olan öğlen yemeğine katılacak olan Özal, gün içerisinde bazı STK ve Oda temsilcileriyle görüşecek. Siyasi çalışmalarının startını vereceği Diyarbakır'da Özal basın toplantısıyla, gündemi ve parti çalışmaları hakkında da açıklama yapacak.

ÖZAL'IN ÇÖZÜM SÜRECİ Öte yandan, Ahmet Özal'ın çözüm sürecine ilişkin görüşlerini şöyle ifade ediyor. “Türkiye parçalanacak, bölünecek, bilmem ne olacak diye panik yapmak, insanları korkutmak doğru değil. Ben çözüm sürecine karşı değilim asla. Çözüm süreci devam etmelidir. Devam etmelidir ama, bu şekilde değil. Şu an ben taraflara bakıyorum; hangi tarafın ne olduğu belli değil. Bir tarafta, 'Yapılan anlaşmaları açıklarım' diyenler var. Öbür tarafta, 'Açıklarsan iyi olmaz' diyenler var. Peki ne anlaşma yaptınız? Devlette devamlılık esastır, ne anlaşma yaptıysanız bu halk önünde bunları açıklamanız lazım. Öyle, taraflar birbirini tehdit ederek bir çözüme varılmaz. Halkına güvenmeyen idarede başarılı olamaz. Halkınıza güvenin."

Kaynak: Diyarbakır Söz