Görüş Bildir

'Ortadoğu'ya barış ve huzuru CHP getirecek!'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında, inşallah benim başbakanlığımda Ortadoğu'ya barış ve huzur gelecek. Hiç kimsenin burnu kanamayacak" dedi.

'Ortadoğu'ya barış ve huzuru CHP getirecek!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, anayasanın devletin çatısını çizen temel belgeler olduğunu, herkesin, halkın oylarıyla oluşturulan bu anayasanın kurallarına uymak zorunda olduğunu belirtti.

>Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "CHP'nin Türkiye'nin gündemine ilişkin hiçbir sözü yoktur" dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir adam görmedim. Sen de duy ağabeyin de duysun. Türkiye'nin gündemi ile ilgili öneri yapıyorum. Gel, milletvekillerini milletin kendisi seçsin, lider seçmesin. Gelir mi? Ağabeyi izin vermez. Vesayet altında başbakanlık yapılmaz" diye konuştu.

>Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de anayasanın askıya alındığını, parlamentonun yürütmenin baskısı altında, yargının yürütmenin kontrolü altında olduğunu iddia ederek, "Bu süreç biraz daha hızlanarak giderse, halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır" ifadesini kullandı. 

>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ettiği yemine bağlı kalmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Namus ve şeref kavramı, bizim dokumuz için geleneğimiz için çok önemli kavramlardır. Namus, şeref için, gerekirse her türlü mücadeleyi yaparız. Geleceksin parlamentoya, kürsüye çıkacaksın tarafsız olacağın konusunda 'namus ve şerefim üzerine and içerim' diyeceksin, parlamentodan çıkacaksın, namus ve şerefi çöp sepetine atacaksın. Bunu kabul etmiyoruz. Adam gibi adamsan, namusuna da şerefine de sahip çıkacaksın" diye konuştu.

>İstanbul'dan dört televizyonun Mısır'a izinsiz olarak yayın yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, bir hukuk devletinde bunların kabul edilemeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "O zaman kusura bakmayın, sizin Roj TV'den şikayet etmemeniz lazım. O da Hollanda'dan yayın yapıyor" dedi.

>"Ortadoğu'ya barış ve huzur gelecek"                 

>Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin yaşadığı sorunlara değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

>Davutoğlu ve ağabeyisi duysun: CHP iktidarında, inşallah benim başbakanlığımda Ortadoğu'ya barış ve huzur gelecek. Hiç kimsenin burnu kanamayacak. Türkiye, yine her zaman olduğu gibi bölgesinin en saygın ülkesi olacak. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal'in cumhuriyetidir.

>

>Barış demek Türkiye Cumhuriyeti demektir. Bu felsefeyi toplumun her kesimine yerleştireceğiz. Elbette bütün ülkelerde demokrasi, barış olmasını isteriz. Bizim politikamız, o ülkelerin içişlerine doğrudan müdahale etmemektir. Bizim vizyonumuz da görevimiz de inancımız da budur.

>Kimse bu gerçeği gözardı etmesin; Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye'de huzur yok. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum: Biz cumhuriyeti kuran partiyiz. Seni kul olmaktan çıkarıp vatandaş yapan partiyiz. Çok partili hayatı getiren partiyiz. Bizim mal varlıklarımıza el konuldu, genel başkanlarımız hapse atıldı, il ve ilçe başkanlarımız öldürüldü. Geri dönük hesaplaşma içine girmedik, geleceğe baktık. Bu ülkeye sosyal demokrasi getirdik. 'İnsan siyasetin odağında olmalıdır' dedik. Dördüncü devrime hazırlanıyoruz. Bu ülkeye, kaybolan demokrasiyi, özgürlüğü getirmek boynumuzun borcudur."

>"CHP'nin halk dışında hiç kimseyle özel bir ilişkisi yoktur"

>İktidar partisinin CHP'yi "paralelcilerle iş birliği yapıyor" diye suçladığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

>"Bu valileri tayin eden CHP mi? Hakimleri, askerleri tayin eden CHP mi? Bizim öyle bir yetkimiz yok. 'Yanlış yapıyorsun' dedik. O, bakanını gönderdi Amerika'ya, 'bir emirleri var mıdır' diye. Her şeyi yaptın, berbat ettin, senin yolsuzlukların ortaya çıktı, dönüyorsun utanmadan CHP'yi suçluyorsun. CHP halkın partisidir, halk dışında hiç kimseyle özel bir ilişkisi yoktur.

>Devleti teslim edeceksiniz, sonra aradan 12 yıl geçecek, 'bizi kandırmışlar' diyeceksiniz. Sen çocuk musun? Hani sen dünya lideriydin? Hani siz oyun kurucuydunuz? Ne oldu birden bire sizi kandırdılar. Öyle anlaşılıyor ki yol arkadaşıydı zaten bunlar, şimdi yan çizmeye başladılar. Kimi suçlayacaklar, her zaman olduğu gibi CHP'yi.

>Yakında şöyle bir ifade görürseniz şaşmayın, Edirne'de taşkın oldu ya, 'onu da CHP yaptı' diyecekler."

>Başkanlık tartışmaları

>Kılıçdaroğlu, "Tutturmuşlar bir 'başkanlık modeli gelecek Türkiye'ye.' Vatandaşın dikkatini başka yöne çekmek için. En iyi tanımı yapan havuz medyası, bakın bu konuda çok iyi bir başlık attı 'yürütme başkanlığa bağlanacak' diyor. Zaten istediği o" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi