Görüş Bildir

Seçime hazırlık!

Kentteki sorunları masaya yatırmak ve çözüm önerilerini dile getirerek ilgili makamlara ulaştırmak amacıyla oluşturulan AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclisi’nin toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Kentle ilgili sorunların ele alındığı toplantıda, Ekim 2013’te yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili hazırlıklar da değerlendirildi.

Seçime hazırlık!

Diyarbakır Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır il başkanı Halit Advan, yönetim kurulu üyeleri, AK Parti ilçe başkanları ve Meclis üyeleri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,” Biz bu bölge kalkınsın diye işsizlikle mücadele edilsin diye yeni istihdam alanı oluşsun diye çalışmalarımız sürüyor. ” dedi.

En son Nisan ayında teşvik paketi yayınladıklarını hatırlan Bakan Eker,”Yatırımcı 100 lira harcarsa devlet ona 116 lira ödüyor. Çalışan işçinin işveren sigorta primini bile biz ödüyoruz. Yeter ki vatandaş çalışacağı bir işi olsun” ifadesini kullandı.

“BİZ AK PARTİ OLARAK HİZMET SEVDASIYIZ”

Çevre yolunu 14 km Elazığ ve Urfa yolu köprüsüyle birlikte tamamladığını söyleyen Bakan Eker, Urfa yolu ile Batman ve Mardin yolu arasında 28 km çevre yolu ihalesi yapıldığını söyledi. Şehir içerisinde başka kavşaklar da yapıldığını anlatan bakan Eker,” Bunların hepsi Diyarbakır’ın güzelleştirmek içindir. Diğer şehirlere baktığımızda bunların hepsi büyükşehir belediyeleri yapıyor. Ama burada hükümet yapıyor. Sonuçta Diyarbakır hizmet bekliyor. Biz AK Parti olarak hizmet sevdasıyız. ” ifadeleri kullandı.

‘HALK KİMLİK SİYASETİNDEN RAHATSIZ’

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ise yerel seçimlerle ilgili tüm hazırlıkları yaptıklarına dikkat çekerek, milletvekilleri ve teşkilatlar arasında tam bir uyum olduğunu kaydetti.

Yerel seçimlerde sloganlar ve hamasi söylemlerle değil, projelerle halkın karşısına çıkacaklarını belirten Advan, halkın artık belediyelerden kimlik siyaseti değil hizmet istediğini, bunu iyi değerlendireceklerini söyledi. Advan, ”Halkımızın ne istediğini çok iyi biliyoruz. Kentin nelere ihtiyacı olduğunu da tespit etmiş durumdayız. Buna göre projelerimiz hazır.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi