Görüş Bildir

Süreç Hayati bir meseledir

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İşkence ve enflasyon daha önce en çok duyduğumuz kelimelerdi. İkisi de bitti çok şükür, artık konuşulmuyor. İşkence 'sıfır' artık. Ama yapan varsa yakasına yapışırız, hesabını sorarız. Çözüm Süreci, hayati bir varlık ve aynı zamanda tarihi bir meseledir" dedi.

Süreç Hayati bir meseledir

Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları Alaattin Parlak ve Durdane Yalar ile bir düğün salonunda, bazı ailelerle yapılan toplantıya katıldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, birilerinin, "AK Parti'nin Çözüm Süreci'ne sanki karşıymış" gibi bir hava yansıtmaya çalıştığını söyledi.

"Sizce bu Çözüm Süreci'ni kim başlattı, ismini kim koydu" diye soran Cevdet Yılmaz, şöyle konuştu:

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATAN KİM?

"1990'lı yıllarda bu bölgelerde hep birlikte OHAL dönemleri yaşadık. Milli Güvenlik Kurulu bu ülkeyi idare ediyordu. Şimdi ise biz geçmişin hesabını soruyoruz. 'İşkence' diye bir şey şimdi duyuyor musunuz. Daha önce çok duyuluyordu. İşkence ve enflasyon daha önce en çok duyduğumuz kelimelerdi. İkisi de bitti çok şükür, artık konuşulmuyor. İşkence 'sıfır' artık. Ama yapan varsa yakasına yapışırız, hesabını sorarız. Çözüm Süreci, hayati bir varlık ve aynı zamanda tarihi bir meseledir."

Başörtülülerin üniversiteye gidemediği dönemleri anımsatarak, geçmişte insanlara inançları üzerinden uygulanan baskıları da AK Parti'nin kaldırdığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Başörtülü kızlarımız bırakın eğitimi, artık kamu dairelerinde rahat bir şekilde çalışıyor. Sanki dünya mı yıkıldı. Eskiden duyuyorduk bunları. En çok da CHP'den geliyordu bu sözler. Daha da güzel oldu. Başı açık da kapalı da bizim kardeşimizdir. Çok şükür öyle bir Türkiye'yi aştık. Anadilde müzikleri ve kasetleri dinlemek için 'Birileri görse başımıza neler gelir' onu düşünürdük. Bugün bakın TRT Kurdi 24 saat yayın yapıyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi