Görüş Bildir

Sürece bahane üretenler var!

Bakan Eker: "(Çözüm süreci) Belli ki bunu istemiyorlar. Bir takım bahanelerle halkın üzerinde baskı kurmak,

Sürece bahane üretenler var!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "(Çözüm süreci) Belli ki bunu istemiyorlar. Bir takım bahanelerle halkın üzerinde baskı kurmak, yıldırmak suretiyle kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayacak şekilde uygulamalarla bu süreci zehirlemeye çalışıyorlar" dedi.

Eker, Silvan ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de eskiden olduğu gibi barışın ve huzurun tesis edildiği günlere ulaşmak istediklerini belirterek, bunun için sürecin yaklaşık iki senedir kararlılıkla yürütüldüğüne işaret etti.

Türkiye'de bazılarının süreçten rahatsız olduğunu ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Belli ki bunu istemiyorlar. bir takım bahanelerle halkın üzerinde baskı kurmak, yıldırmak suretiyle kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayacak şekilde uygulamalarla bu süreci zehirlemeye çalışıyorlar. İnanın sadece ve en fazla bu bölgedeki Kürt kardeşlerimize zarar veriyorlar. Zalim değişti, eskiden zulmeden, insanlara zorla kepenk kapattıran yer yer devlet görevlileriydi. Şimdi sözüm ona adında 'barış' olan, barışı dillerinden hiç düşürmeyen, 'demokrasi demokrasi' diye bağırıp, anti demokratik uygulamalar yapanlar, bu zulmü yapıyor. Zulüm aynı zalim değişti."

- Baraj yapımına yeniden başlanılacak

Silvan Barajı'nın yapımına 2012'de başlandığına işaret eden Eker, 6,5 milyar lira tutarındaki yatırım sayesinde 300 bin kişiye istihdam alanı oluşacağını belirtti. Bu baraja yönelik saldırıların da yaşandığını anımsatan Eker, ocak ayında barajda çalışmalara yeniden başlanacağını kaydetti.

Eker, baraja yapılan saldırıların ilçe halkının ekmeğine göz koymak olduğunu bildirerek, "Silvan Barajı ilgili tedbirleri aldık. Allah'ın izniyle önümüzdeki ay başlatıyoruz, bitireceğiz. Şu dağın arkasındaki büyük su kaynağını bu ovaya taşıyacağız" ifadesini kullandı.

- "Tekçi anlayışlara, bütün zorbalıklara karşıyız"

Neye mal olursa olsun yatırımların arttırılmasına ilişkin çabalarının devam edeceğine vurgu yapan Eker, şöyle devam etti:

"Varsın bize saldırsınlar, hepimizi öldürecek halleri yok. Biz yatırım yapmaya çalışıyoruz, onlar engel olmaya çalışıyor. Biz bu zihniyeti bir yerden tanıyoruz. Bunların zihniyeti akraba, tekçi, ulusçu ve ulusalcı. Aynı zihniyetin taşıyıcıları. Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşamalarına, isimlerinin farklı olmasına bakmayın. Kürt sorunu nasıl çıktı bu ülkede? İşte onların devamı var. Biz bütün bu tekçi anlayışlara, bütün zorbalıklara karşıyız."

- "İşsiz gençlere iş imkanı doğdukça birileri rahatsız oluyor"

Kongrenin ardından ilçede yapımı tamamlanan tavuk çiftliği ve kesimhanesinin açılışını yapan Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun bölgedeki 122 projeye destek verdiğini söyledi.

135 milyon liraya mal olan yatırımların 75 milyon lirasının hibe olduğunu kaydeden Eker, şunları kaydetti:

"İşsiz gençlere iş imkanı doğdukça birileri rahatsız oluyor. Onlar da yatırımcıları tehdit ediyor. Ya haraç alıyorlar, ya zorbalık yapıyorlar. İnsanları korkutuyorlar ve insanlar buradan gitsin istiyorlar. Çünkü vatandaş burada iş bulursa onlar siyasi rant elde edemezler. Vatandaş, devlet yatırım yaparsa, devlet destek verirse iş  imkanı açılırsa onlar bunu politik olarak kendilerine bir kayıp olarak görüyorlar. Onun için korkutuyor, çözüm sürecini zehirlemeye çalışıyorlar. İnsanları sokağa çağırmak suretiyle huzuru kaçırıyorlar."

- "Zulüm yapmayın"

"Onlara rağmen bu yatırım projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Şantiye basıyorlar, oradaki mühendisleri ve işçileri zulümle sindirmeye çalışıyorlar" diyen Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu insanları sokağa çağıranlara da söylüyorum, o eylemleri yapanlara da söylüyorum. Zulüm yapmayın. Devlet olarak size sadece bunu söylemekle de kalmıyoruz, kalmayacağız. Vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak için de ne gerekiyorsa hangi tedbirler alınması gerekiyorsa hukuk içerisinde o mücadeleyi de vereceğiz."

Daha sonra Diyarbakır'a dönen Eker, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi