Tekçi zihniyet panikliyor

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, partilerinin ve parti programlarının öneminin 6-8 Ekim olayları sonrası daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Tekçi zihniyet panikliyor

Tanrıkulu, “ Yakıp/yıkarak ve Mustazaf Kürt halkının malını talan ederek çözüme ulaşılamayacağını halkımız da anladı. Biz inanıyoruz ki hiçbir şey bu katliamın öncesi gibi olmayacaktır. Bugün HÜDA PARA olan teveccühü hazmedemeyen, getirdiği öneriler karşısında tedirgin olan ve bölgede yürüttüğü tekçi zihniyetinin çatırdamaya başlamıştır" dedi.

HÜDA-PAR'ın kuruluşunun 3'üncü yılını, parti programı ve çözüm sürecini değerlendiren İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, partilerinin gelişimi ve halkın partilerine yönelik giderek büyüyen teveccühünü hazmedemeyenlerin iftira ve karalama kampanyasına giriştiklerini belirterek, bu tavrın karşılıksız kalmayacağını, yapılacak her türlü iftira ve karalamanın önce halk sonra adli mercilerce mahkum edileceğini söyledi.

HALKIMIZIN MASLAHATI

Tanrıkulu, HÜDA PAR olarak hem çözüm süreci hem de ülkenin diğer sorunları noktasında sürekli olarak çözümler ürettiklerini, bu sorunların çözümünde ise tek ölçülerinin hak ve adaletin sağlanması olduğunu bildirdi. Tanrıkulu, “Biz halkımızın maslahatını bütün partilerin ve STK'ların maslahatının üstünde görüyoruz. Bütün siyasi parti ve STK'larında durumu böyle görmesini istiyoruz. Fakat bugüne kadar çözüm süreci adına ve halkın meşru olan haklarının verilmesi noktasında sadece PKK ile görüşülmesinin yanlış olduğunu defalarca dile getirdik.  Netice de, bunun ne kadar büyük bir yanlış olduğu 6-8 Ekim tarihinde çıkan olaylarda anlaşıldı ve Hükümet şimdilerde farklı adımlar atmaya başladı. Başbakan Sayın Bülent Arınç'ın HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaretini de bu bağlamda değerlendirmek gerekir.” diye konuştu.

MUSTAZAF KÜRT HALKI

PKK, HDP ve KCK'nın yaşanan 6-8 Ekim olayları sonrası yaptıkları açıklamaların ve olayın failleri olarak başkalarını göstermeye çalışmalarının halk tarafından karşılık bulmadığını ve halka yaşatılan bu katliamın halkın vicdanında mahkûm edildiğini ifade eden Tanrıkulu, “ Yakıp/yıkarak ve Mustazaf Kürt halkının malını talan ederek çözüme ulaşılamayacağını halkımız da anladı. Biz inanıyoruz ki hiçbir şey bu katliamın öncesi gibi olmayacaktır. Bugün HÜDA PARA olan teveccühü hazmedemeyen, getirdiği öneriler karşısında tedirgin olan ve bölgede yürüttüğü tekçi zihniyetinin çatırdamaya başlamış olması karşısında PKK ve bu zihniyette olanlar panik hali içerisindedirler.”dedi.

HUKUK DIŞINA ÇIKMAMIŞTIR

Her  fırsatta parti programlarını halka anlatacaklarını ve HÜDA PAR'ın bundan sonra atacağı çok ciddi adımların olacağını belirten Tanrıkulu, yaptıkları başarılı çalışmaları hazmedemeyen PKK medyası ve onun uzantıları ile yerel medyada onları takip eden bazı yerel medya kuruluşlarının, partilerini karalamaya yönelik attıkları adımlarında farkında olduklarını ve bu durumun karşılıksız kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Tanrıkulu, “ Oysaki iftira ve karalamalarla HÜDA PAR'ın önünü kimse kesemez. Bu konu da samimi olanlar varsa HÜDA PAR'a gelip istediği soruyu sorabilir. Biz de onları tatmin edici cevaplar veririz. HÜDA PAR hiçbir zaman hukuk dışına çıkmamıştır ve hukuk dışına çıkmayı da meşru görmemiştir. Her şeyin hukuk çerçevesinde ve insani bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor" diyerek Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ile yapılan görüşmeden sonra bazı yayın organları ve sosyal medyada partilerine yönelik iftira kampanyalarının başlatıldığına da dikkat çekti. Tanrıkulu, bu iftiraların daha önce ki iftiralarla bir ilişkisinin olduğunu düşündüklerinin de altını çizdi.

PARTİ PROGRAMIMIZ

Bölge halkının artık siyasi temsiliyet noktasında alternatifsiz olmadığını belirten Tanrıkulu, HÜDA PAR olarak Kürt sorununa getirmiş oldukları çözümler başta olmak üzere ülkenin sosyal, kültürel ve inançtan kaynaklanan sorunlarına ürettikleri çözüm önerilerinin taktir topladığını söyledi.

Tanrıkulu, “Dile getirdiğimiz düşünceler farklı STK ve partiler tarafından daha yeni anlaşılmaya başlandı. Bu çözümler inşallah hem halkımızın hem ülkemizin geleceği açısından iyi olacaktır. Vicdan sahibi olan, aklıselim düşünen herkes tarafından kabul edilebilir çözümler sunuyoruz. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da dile getirdiği ve değinmeden geçmediği parti programımız Kuran ve Sünnete uygun, İslam'ı referans alarak yapılmış bir program. Çünkü insani olanın İslami olduğuna, İslami olanın da insani olduğuna inanıyoruz. Bundan dolayı bütün olumsuzlukları bir tarafa bırakarak halkımızın maslahatı ve menfaatine uygun adımların atılması gerektiğine inanıyoruz.  Çözüm sürecinde de partimizin çok daha fazla bir ağırlığı olacaktır. Bu da halkımızın menfaatine olacaktır.”  ifadelerini kullandı.

İSLAMİ BİR DURUŞLA

Kurulduklarından bu yana geçen süre içerisinde büyük bir yol kat ettiklerini ve gerek bölgenin gerekse de dünyada hatırı sayılır kanaat önderleri ve STK'larla yaptıkları istişareler sonrası kurmaya karar verdikleri partilerinin  Türkiye siyasetinde de büyük bir boşluğu dolduracağının altını çizen Tanrıkulu, kuruluşlarındaki temel önceliklerinin İslam coğrafyasında Müslümanların yaşadıkları mazlumiyet ve mağduriyeti dile getirmek ve Müslümanlar olarak yaşanan zulme karşı duruşun bir kalesi halini almak olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Tüm bunların yanında bölgemizde Müslümanların kendisini ifade edebilecekleri farklı bir adres oldu. Bu güne kadar hedeflediğimiz amaçların bir kısmına ulaştık. Bugün geldiğimiz noktada parti kurmanın ne kadar önemli olduğunu, en azından İslami bir duruşla sessiz bir çoğunluğun sesi olabilmenin, yaşadıkları mağduriyeti dile getirebilmenin mutluluğunu yaşadık. Bugün gelmiş olduğumuz noktada ne kadar haklı olduğumuzu gördük. İnanıyorum ki HÜDA-PAR'ın hem bölgemiz açısından hem de Türkiye halkları açısından çok daha önemli olduğu kavranacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz