Görüş Bildir

Türkiye'nin Gözü Diyarbakır'da!

Ensarioğlu, “Sokakları yaşanmaz hale getirdiler. Buraları modern yaşam merkezine çevirmek isteyenler ile bu hale getirenleri ayırt edin” dedi.

Türkiye'nin Gözü Diyarbakır'da!

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri adayları, Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Abdullah Atik, Şafak Yontürk ve Netice Arslan, partilerinin Sur İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Galip Ensarioğlu, genel seçimlere 25 günlük bir sürenin kaldığını hatırlatarak, arkadaşlarıyla hızlı bir şekilde sahaya indiklerini ve bugün ilçe merkez teşkilatlarını ziyaret edeceklerini kaydetti.

1 Kasım seçimlerinin Türkiye’nin belki Cumhuriyet tarihi boyunca en önemli seçimi olacağını anlatan Ensarioğlu, “Hepimizin bu şuur ve bilinçle seçimlere dört elle sarılmamız lazım. Seçimler, Ortadoğu, Türkiye ve bölge için çok önemlidir. Türkiye’nin gözü Diyarbakır’da olacaktır. Diyarbakır’ın kalbi olan Sur ilçesinden başladık. Maalesef Diyarbakır’ın kalbi, tarihi ve hafızası dediğimiz bu ilçe, harap bir vaziyettedir. Sur ilçesi perişan, belli bir anlayış tarafından yaşanamaz hale getirildi. Biz istiyorduk ki bu güzel ilçemiz açık hava müzesi olsun. Turizm merkezi haline gelmesi için çok ciddi adımlar attık. Surların UNESCO’nun tarihine kaydedilmesi için hükümet elinden geleni yaptı. Önemli bir başarıya imza attı” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA HENDEK KAZDIRDILAR”

Seçimlerde hendekçiler ile yol ve hizmet getirenlerin ayırt edileceğini vurgulayan Ensarioğlu, şunları kaydetti:

“Gençlerimize ve çocuklarımıza Sur içinde hendek kazdırdılar. İlçede yaşamı birilerinin eliyle çekilmez hale getirdiler. Çocuklarımıza bizler gelecek vaat ediyoruz, bazıları ise geleceğini karartmak istiyor. Buna bizler müsaade etmeyeceğiz. Bizlerin ve sizlerin boynunda büyük bir sorumluluk vardır. Hizmet edenler ve hizmeti engelleyenler ile tarihi mekanları yok etmeye ve ölümler haline getirmeyi isteyenlerle sandıkta hesaplaşmadır 1 Kasım seçimleri. Biz bu memleketi kimsenin insafına terk etmeyeceğiz. Canımız pahasına da olsa arkadaşlarımızla ve sizlerle yola çıkacağız. Diyarbakır’ın kaderini hep beraber değiştireceğiz.”

Milletvekili adayları, daha sonra partililerle bir süre basına kapalı görüştükten sonra Yenişehir İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi