Ve köprü açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ve Adıyaman'ı birbirine bağlayan, Nissibi Köprüsü'nün açılışını yaptı.

Ve köprü açıldı

Adıyaman'ın yanı sıra Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan tören alanına getirilen kalabalığa otobüs üzerinden hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nün bölgede Şanlıurfa'nın Siverek ilçesiyle, Adıyaman'ın Kahta ilçesini birbirine bağladığını ifade etti.

Vatandaşlara; 610 metre uzunluğu ve 400 metre orta genişliğindeki köprünün etrafını göstererek "Burada eski Türkiye var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra köprüyü göstererek, "Ama tam ortadan da yeni Türkiye geçiyor. Güzel mi? Biz buyuz. Zaten Nissibi Köprüsü'nün temellerini atarken bu düşünceyle attık. Öyle temeli at, ortada bırak bizim kitabımızda böyle bir şey yok. İşte 2012, işte 2015. Başlarız, tarih veririz ve bitiririz. Yeni Türkiye'yi böyle inşa etmeye başladık" dedi.

Köprünün bir kavşak noktasında bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Şimdi burada öyle mutluyum ki, bir tarafta Adıyaman, bir tarafta Siverek, öbür tarafta Diyarbakır. Bütün bu üçgeni birbirine bağlayan adeta bir kavşak noktasının köprüsü ve Fırat'ın üzerinde Atatürk Barajı üzerinde Nissibi Köprüsü. Bak ne diyorduk biz, yol medeniyettir değil mi? İşte medeniyetin simgesi Nissibi Köprüsü. Eskiden buradan feribotla ulaşım sağlanıyordu, bazen çalışır, bazen çalışmaz. Bu yatırım KDV'si ile 97 trilyon, sizlere feda olsun. Ama bu bir iade değil zaten sizi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından bölge illerinin vali, milletvekili ve belediye başkanları ile birlikte köprünün açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, açılışın ardından direksiyonuna geçtiği Cumhurbaşkanlığı makam aracı ile köprüde ilk sürüşü de kendisi yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz