Görüş Bildir

Yılmaz, Adem Açılışına Katıldı

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Kayapınar Kaymakamlığı’nca Kayapınar ilçesinin 2. Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) açılışını yaptı.

Yılmaz, Adem Açılışına Katıldı

AK Parti hükümetlerinin kadınlara verdiği önemi dile getiren Bakan Yılmaz, kadınların konumlarını her geçen iyileştirdiklerini söyledi. İktidara geldikleri dönemde kadınların parlamentodaki oranları yüzde 5’in altında olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, şimdi ise yüzde 13-14 seviyelerinde olduğunu, bu seçimde daha fazla olacağını dile getirdi.

YILMAZ, ADEM AÇILIŞINA KATILDI

Bakan Yılmaz, koordinasyonunu Kalkınma Bakanlığı’nca gerçekleştirilen GAP Eğitim programına da değinerek, şöyle dedi:

“GAP Bölge İdaresi var. Bu amaçla ÇATOM’ları yaygınlaştırıyoruz. Bu ÇATOM’lara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığıyla daha da yaygınlaştırıyoruz. Çok sayıda kadınımıza hizmet vermek için ÇATOM’ları artırdık. Bu merkezlerimiz çok önemli. Kadınlarımın sosyalleşmesi, mesleki eğitim imkanı kazanması, başkalarıyla tanışmaları, kaynaşmaları burada bir araya gelmeleri sanat ve kültür faaliyetleri yapmaları çok önemli. Burada beceri ve belli özellikler kazanan kadınlarımız. Çalışmasalar bile çalışma hayatına girmeseler bile ev hayatında da, ailelerine de katkı sağlarlar. Çocuklarına çevrelerine bu bilgileri aktarırlar ve bu da son derece önemli. Şunun da altını çizmek istiyorum. Kadınlarımızın çeşitli anlamda beceri kazanmaları hem kendileri, hem çocukları ve herkes için son derece faydalı. Bütün bu çalışmalarda emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum. Kadınıyla erkeğiyle topyekun kalkınmış bir Türkiye olacağız inşallah.”

ÖZCAN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Bakan Yılmaz, Yenişehir ilçesi Alangör köyünde çıkan yangında hayatını kaybeden Özcan ailesinin yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu. 5 ferdini kaybeden acılı ailenin yakınları ile görüşen Bakan Yılmaz, yardımcı olacaklarının sözünü verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi