Yüksekdağ: HDP asla izin vermeyecek

HDP Eşbaşkanı Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği başkanlık sistemine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Yüksekdağ: HDP asla izin vermeyecek

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika gezisi dönüşü bahsettiği ‘başkanlık sistemi’ hakkında, “Böyle bir sistemin yaşama geçirilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Partisinin yaklaşan genel seçimlerde oylarını arttıracağını söyleyen Yüksekdağ, “HDP Meclis'e daha büyük bir çoğunlukla girerek bu gidişatı durduracak” dedi.

‘SELAM GEÇ KALDI’

HDP’nin haftalık grup toplantısında konuşan Figen Yüksekdağ, IŞİD kuşatması altındaki Kobani’nin YPG ve YPJ savaşçılarının kontrolüne geçmesine ilişkin haberi değerlendirdi.

Kobani’de savaşanlara ve destek veren tüm kesimlere selam gönderen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’daki konuşmasında Kobani’ye selam göndermesini ise “geç kalınmış” olarak niteledi.

“Selamı söyleyene değil, söyletene bakın” diyen Yüksekdağ, “Keşke bu selamı yüzlerce insan ölmeden gönderseydi” dedi.

Davutoğlu’nun Kürtçe öğrenme isteğinden memnun olduklarını ifade eden HDP Eşbaşkanı, “Sayın Başbakan Kürtçe öğrenme hevesinin bir kısmını önündeki çözüm taslağını incelemeye ayırmalı” dedi.

‘İSTEDİĞİNİZ KADAR KABUL ETMEYİN’

Yeni bir Ortadoğu kurulduğunu söyleyen HDP Eşbaşkanı, AK Parti’yi bu değişime katkıda bulunmaya çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Suriye’nin kuzeyinin Kuzey Irak gibi olmasına izin veremeyiz” sözlerine de yanıt veren Yüksekdağ, “İstediğiniz kadar kabul etmeyin, bu gerçek size kendisini dayatacaktır” diye konuştu.

Çözüm sürecinde hükümet adına sözcülük eden tek bir merci olmadığını söyleyen Yüksekdağ, “Başbakan bir yerde açıklama yapıyor, Cumhurbaşkanı çıkıyor onun sözlerini yalanlıyor” dedi. Yüksekdağ, “Sanki Cumhurbaşkanı yürütmenin sorumlusu, Başbakan da onun tarafından atanmış bir sınıf başkanı” ifadelerini kullandı.

Partisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından süreç üzerinden dolaylı olarak tehdit edildiğini iddia eden Yüksekdağ, “2015 genel seçimleri sonrası HDP’nin çözüm masasındaki yerinin tartışmalı olmadığını ancak iktidarın konumunun belirsiz olacağını savundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz