Yüksekdağ: Yargılandığımız salonda onları yargılıyoruz

HDP Erzurum il kongresine katılan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 12 Eylül 1980 sonrasında sıkıyönetim tarafından mahkeme olarak kullanılan spor salonunda kendilerini yargılayanları bugün yargılandıklarını söyledi.

Yüksekdağ: Yargılandığımız salonda onları yargılıyoruz

Kongrede HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Hüda Kaya'nın kendini tanıtırken söylediği "İstanbulluyum.30 yıldan fazladır Kuran ile tanışmış bir Türk ve Müslüman bir kadın olarak" sözleri uzun süre alkışlandı.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen HDP'nin İl Kongresine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, MYK üyesi Hüda Kaya, Erzurum'un HDP'li olan Tekman, Karayazı, Hınıs ve Karaçoban belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre illerin HDP il başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Türk bayrağı bulunmayan ve Abdullah Öcalan'ın posterlerinin asılı olduğu salonda 'PKK Ortadoğu'nun rönesansıdır' yazılı pankart dikkat çekti. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı kongrede partililer konuşmalar öncesindeKürtçe müzik eşliğinde halay çekti. Hüda Kaya,30 yıldan uzun süreden bu yana gece-gündüzüm Kuran-ı Kerim konusunda araştırmalarla yoğunlaştığını belirtirken,şöyle dedi:
"Beynimdeki bütün faşist virüsler de Kuran'ın yardımıyla temizlendi. Bugün mazlumların, ezilen halkların hakkını aramak için sizlerle bir aradayız. Bütün farklı inançların birlikteliği için yeryüzünde bütün insanların barış toplumunda, özgürce, eşit ve adalet içinde yaşaması içni aynı hareket içinde aynı davayı omuzlamış bulunuyoruz arkadaşlar. Farklı etnik yapıların, farklı inançların, renklerin, dinlerin bir arada olduğu HDP'de Ermenisi, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Caferisi, Arabı, Türkmeni, Lazı Çerkezi, Boşnağı, Gürcüsü ne kadar halklarımız varsa bugün HDP'nin içinde bu temsilyetle beraber zengin bir renk ile birbirimizle barış için mücadelemizi yükselteceğiz."
"YARGILANDIĞIMIZ SALONDA ONLARI YARGILIYORUZ"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise 12 Eylül 1980 sonrasında sıkıyönetim tarafından mahkeme olarak kullanılan spor salonunda kongrenin yapıldığını anımsattı. Yüksekdağ,AK Parti hükümetinin Kobani'de yenildiğini iddia ederken şöyle konuştu:
"Suriye'de kendi çıkarları temelinde kurmak istediği siyasi otorite ve Kobani'de dayandığı Kürt düşmanlığı politikası, IŞİD'in destekleme politikası Kobani zaferiyle yerle bir oldu. Bugün Kobani, dimdik ayakta onlar yerlerde sürünüyor. Kobani zaferi bütün mazlumların ahını almıştır. Erzurum'da yüzlerce insanın 80 döneminde yargılandığını salondayız.80'de yargılandığımız bu salonda bugün onları yargılıyor, onlara meydan okuyoruz. Bu güç ve güven bizi salonlarla sınırlamayacak. AKP hükümeti kendisi değişemediği için değiştirilen kendisi yenilenemediği için eskiyen ve tarihin çöplüğüne atılan bir siyasi çizgi olarak yazılacak tarihe. 2 yıldan bu yana sayın Abdullah Öcalan'ın bütün çabasına rağmen ayak sürümeye devam ediyorlar. Bu halk Sayın Abdullah Öcalan'a duyduğu saygı ve güven yüzünden destek verdi. Bu halk size güvenmiyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz