Görüş Bildir

İçten'den şok iddia!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Eğer HDP insanları, çocukları yeniden sokağa davet edecekse, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere kendilerinin Avrupa'da, özel okullarda okuttukları, hatta piyano dersine yolladıkları çocuklarını yanlarına alsınlar, sokaklara o şekilde çıksınlar. Garibanın çocukları üzerinden bu tür terör eylemlerini yapmasınlar" dedi.

İçten'den şok iddia!

İçten, "TBMM İçişleri Alt Komisyonu'nda kabul edilen iç güvenlik paketine ilişkin tasarı, çözüm süreci, Suriye'de yaşananlar ve IŞİD konularında"  açıklamalarda bulundu.

İçten çözüm sürecine değindi, HDP'lilere sert çıkıştı

İç güvenlik paketinin önemine işaret eden İçten, "Çünkü KCK, bölgede özellikle 15-16 yaşındaki çocukları kullanarak sokak eylemleri yaptırıyor, Bu eylemler terör eylemlerine dönüşüyor, çocuklar da bir şekilde mağdur olmuş oluyor. Oysa Almanya'da, polis savcılık kararı almadan herhangi bir aracı istediği an durdurabiliyor. Türkiye'de şu an, savcılık emri olmadan aracı durdurmamız mümkün değil. Eğer suç işlenmiyorsa birilerinin aracının aranmasından niye rahatsızlık duyalım. Biz şimdi bunu mülki amirin yetkisine veriyoruz. Polisin; uyuşturucu taşıdığını düşündüğü veya terör eylemleri için kullanılacağını düşündüğü bir aracı durdurmasından, kimlik kontrolü yapmasından neden rahatsızlık duyuluyor?" ifadelerini kullandı.

İçten, güvenlik paketine göre molotofun silah sayılacağını kaydederek, şöyle konuştu:

"Suç örgütünün belinde silah varsa, o silahı birine doğrulttuğunuzda silah tutukluk yapabilir, silahtaki mermi kadar insanlara zarar verebilirsiniz ama bir molotofu işyerine, otobüse ya da kalabalık insanların olduğu bir yere attığınız zaman, yüzlerce insanın yanmasına sebep olabilirsiniz. Molotof ve taş atanların hakkını savunanların, molotofa ve taşa maruz kalanların hakkını neden savunmadıklarını sormak lazım. 6-7 Ekim olaylarında yüzlerce işyeri yandı, insanlarımız mağdur oldu.

Bu yasayı, 16-17 yaşındaki çocuklarımızın terör örgütü tarafından kullanılmasını engelleyen yasa olarak görüyorum. Çünkü, o çocuklarımız karşılarında hukuk iradesi ve sağlam bir güvenlik birimi görürse, ikinci sefer bu olaylara karışmayacaktır, devletin böyle bir olaydaki dirayetini gördüklerinde kendilerini de sorgulayacaklardır. Ama şimdi molotof atan bir çocuk gözaltına dahi alınmadan karakolun kapısından serbest bırakılıyor, o çocuk tekrar aynı olaya giderek molotof atmaya devam ediyor. Eğer HDP bunu savunacaksa, şu soruyu sormak lazım? 'Sen 16 yaşındaki çocuğun terör eylemlerinin arkasına sığınarak yüzlerce, binlerce insanın yaşamını tehdit etmesini doğru buluyor musun?"

- "HDP tekrar sokaklara davet ederse, Kürt halkının kendisi de hesap soracaktır"

Cuma İçten, "HDP, 6-7 Ekim olaylarından ders çıkarmamışsa, 51 insanın ölümünden hala mutluysa eğer, sokaklara çocukları tekrar çıkartır. Ama HDP, 51 insanın hayatını kaybetmesinden rahatsızlık duymuş ve üzgünse eğer, bir daha sokak terörüne yol açmamalıdır" dedi.

HDP'nin siyasi parti olup olmadığına karar vermesi gerektiğine işaret eden İçten, "HDP, 6-7 Ekim olaylarını bu şekilde yapacağına, bizim Kazlıçeşme'de topladığımız gibi, insanları Diyarbakır'da meydanda toplasaydı, demokratik bir eylem içerisinde olsaydı, bugün 51 insanımız yaşayacaktı. HDP, tekrar sokaklara terörü davet ederse, bence bırakın Ankara'da siyaset yapanları, Kürt halkının kendisi de HDP'ye hesap soracaktır" diye konuştu.

İçten, "HDP'nin milleti tekrar terör eylemlerine davet edeceğini sanmıyorum. Eğer davet edecekse, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere kendilerinin Avrupa'da, özel okullarda okuttukları, hatta piyano dersine yolladıkları çocuklarını yanlarına alsınlar, sokaklara o şekilde çıksınlar. Garibanın çocukları üzerinden bu tür terör eylemlerini yapmasınlar" sözlerini sarfetti.

İçten, "Çözüm süreci nasıl gidiyor?" sorusuna yanıt verirken, çözüm sürecine herkesin sahip çıkması gerektiğinin 6-7 Ekim'de ortaya çıktığını söyledi.

 PKK, KCK ve HDP'nin içerisinde farklı ülkelerin derin güçlerden emir alanlardan oluşan, Ali'siz Aleviler ve marksist zihniyetlerden oluşan paralel bazı yapıların, süreci baltalamaya yönelik provokasyon eylemleri yaptıklarını kaydeden İçten, şöyle konuştu: "Anlaşıldı ki HDP'nin derdi Kürt halkı değil. HDP iki şey yapmaya çalışıyor? Bir, Kürt halkının zihinsel dönüşümünü yapmak istiyor, Kürt halkını muhafazakar, demokratik yapıdan uzaklaştırmak, onları marksist bir yapıya dönüştürmek istiyor. Mütedeyyin, muhafazakar ve dindar Kürtleri bölgeden, eskiden derin devletin yaptığı gibi uzaklaştırmak istiyor. Sadece kendi istediklerini yapacak bir halk, tecrit edilmiş bir bölge oluşturmak istiyor. Ama bu çok tehlikeli bir şey. Biz de o yüzden diyoruz ki mütedeyyin, dindar, demokratik ve inançlı Kürtler olarak biz oradayız."

- "YPG 3 yıldır Suriye'de Müslüman Kürtleri katlediyor"

"Kürt milletvekili olarak şunu söylüyorum: 'AK Parti iktidarı Kürt sorununu bitirmiştir, böyle bir sorun yoktur. Bir Arap'ın ne kadar sorunu varsa, Kürt olan Cuma İçten'in de o kadar sorunu vardır" diyen İçten, Öcalan ve cezaevindekiler ile dağda elinde silah tutan insanların çözüm sürecini desteklediğini; ancak kravatını takan, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği yapan, şehirlerde lüks hayat yaşayan, çocuklarını Avrupa'da, özel okullarda okutanların çözüm sürecini provoke etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Cuma İçten, IŞİD'in terör örgütü olduğunu ve hiç kimsenin AK Parti'yi IŞİD'le biraraya getiremeyeceğini belirterek, "IŞİD'in elindeki silahlar ve mühimmatlar Musul'daki depolardan aldığı silahlardır. Musul, IŞİD tarafından işgal edilmeden önce, oradaki depolar dolu bir şekilde bırakılmıştır ve resmen o depoların anahtarı IŞİD'e teslim edilmiştir. Bankalar nakit para, külçe altın ile doldurulmuştur ve o da IŞİD'e teslim edilmiştir. Bana göre Esed'in arkasında kimler varsa, IŞİD'in arkasında da onlar var" dedi.

AK Parti'nin, Suriye'deki Kürtler arasında ayırım yapmazken, HDP'nin yaptığına işaret eden İçten, "(Benim marksist Kürdüm) dediler onları aldılar ama dindar, muhafazakar Kürtleri Suriye'de ölüme terk ettiler, hatta YPG'nin kendisi öldürdü. Çünkü YPG, Suriye'nin kuzeyinde 16 Kürt yapılanmasını talan etti, katletti. YPG 3 yıldır, Suriye'de Müslüman Kürtleri katlediyor. Ama biz Araplara da Türkmenlere de Kürtlere de Ezidilere de din ve mezhep ayırımı yapmadan el uzatıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi