'Başka alınanlar da olabilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin meslekleri sebebiyle gözaltına alınmadıklarını söyledi ve “Belki başka alınan da olacaktır, olabilir.” dedi.

'Başka alınanlar da olabilir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Memur-Sen organizasyonunda konuştu. Eleştirilerinin merkezinde Gülen Cemaati vardı. Avrupa ülkelerini basın özgürlüğü konusunda ikiyüzlü davranmakla suçlayan Erdoğan, gözaltına alınan gazetecilerin mesleklerini yaptıkları için alınmadıklarını yineleyip “Belki başka alınan da olacaktır, olabilir.” dedi. Erdoğan “Dünyanın hiçbir yerinde medya Türkiye’deki kadar serbest değildir” dedi.

“Gazetecilerin eli yeri gelir silah tutar” Erdoğan Cemaat’e yönelik operasyonlarda Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca’nın gözaltına alınmasıyla ilgili dünya basınında çıkan haberleri eleştirip şunları söyledi:

‘’Son olarak bu operasyonda içeri alınan gazeteci de legal görünüm altında illegal bir yapının şekillenmesinde gayreti olanlar arasında. Ama onun dışında alınan üç kişi emniyet görevlileri. Nerede bu gazeteciler? Belki onunla beraber başka alınan da olacaktır, olabilir. Şimdi ben soruyorum, ey eli kalem tutanlar, acaba gazeteciler suç işlemez mi? Suç işliyorsa o da bunun bedelini ödemek durumundadır. Gazetecilerin eli sadece kalem tutmuyor ki, yeri gelir silah da tutar. Yeri gelir çok daha farklı suç sayılan birçok işlemi o da işleyebilir. İşlediği zaman o gazetecilik zırhı altında bunlar masumdur diyebilir miyiz? Hukuk neyse bu hukuk içerisinde onlar da bunun karşılığını görecektir.’’

“Biz Avrupa’nın günah keçisi değiliz” Cumhurbaşkanı,ABD, İngiltere, Fransa, İspanya ve Almanya’da gazetecilere yönelik bazı gözaltı, sorgulamalar ve darpları örnek verdi:

“Kendileri yapınca susuyorlar ama Türkiye’de gazetecilik faaliyeti dışında gözaltına alındığında konuşuyorlar. Önce kendi ellerine bulaşan gazeteci kanlarını temizleyecekler. Bunu yapmadıkları sürece manşetleri ve raporlarıyla sadece kendi itibarlarına zarar verirler. Biz Avrupa'nın günah keçisi değiliz. Biz Avrupa'nın keyfice eleştireceği, kendisi aynaya bakmadan söz söyleyeceği, hele hele parmak sallayacağı, hele hele azarlamaya kalkışacağı bir ülke hiç değiliz. Eski Türkiye yok. Artık yeni Türkiye var. Artık yeniden büyük Türkiye var. O günler geçti. O günler eski Türkiye'de kaldı."

Erdoğan “Türkiye ilerlerken AB geri gittiğini lütfen kabul etsin ve tedbirlerini alsın” diye de ekleyip, Avrupa bizi eleştireceğine gitsin Avrupa Birliği, içindeki faili meçhul cinayetleri aydınlatsın. Biz reformlarımızı yaptık, yapıyoruz ve daha da yapacağız. Biz daha ileri standartlara koşarken Avrupa geriye doğru gittiğini lütfen bir zahmet görsün, kabul etsin ve tedbirlerini alsın" ifadelerini kullandı.

“Okçular tepesini bırakıp ganimet peşinde koşanlar…”

Erdoğan, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasuonları ile darbe yapmaya çalışmakla suçladığı Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturmaların devam edceğini söyledi ve şunları da ekledi:

“Hizmet maskesi altında yapılanlar eski Türkiye’yi diriltme çabalarıdır. İçeride ve dışarda yapılan algı çalışmaları da böyle. Hiçbir zaman menzile ulaştık, misyonumuzu tamamladık demeyeceğiz. Rehavete ve veyse artık meyil vermeyeceğiz.Bir an bile olsa dava şuurunu kaybedenler, okçular tepesini terk edip ganimet peşinde koşanlar ülkenin yeşeren umutlarına haksızlık ederler. İhanetin nereden geleceğini bilemezsiniz. Sizi sırtınızdan kimin hançerleyeceğini bilemezsiniz. Yiğit ne diyor karşımdan gelip öldürse gam yemeyeceğim.Siz dost zannedersiniz ama siz dost bildiğinizin iradesini karanlık odaklara pazarladığını bilemezsiniz. Açık konuşayım özeleştiri biz de bu konuda yanıldık, yanıltıldık. Şu anda biraz da daha erken netice alacakken gecikmemiz bundandır. Biz üzerimize düşeni yaparsak millet de bizimle olacaktır. Yaradan bizimle olacaktır. İşte son bir senedir yaşananları gördünüz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz