6'ıncı sezeryanlı doğumunu yaptı

Midyat’ta hamile kadın 6. kez sezeryanla doğum yaptı

6'ıncı sezeryanlı doğumunu yaptı
Midyat Devlet Hastanesinde, hamile kadın altıncı kez sezeryanla doğum yaptı. Tüm çocuklarını seyranla dünyana getiren kadının operasyonu başarılı geçerken, kadın doğum uzmanı Dr. Cengiz Yeşilbaş "Üniversite hastanelerinde yapılan ameliyatı burada yaptık." dedi.

Hastaneye müracaat eden 2'si kız 5 çocuk sahibi Gülşen G.(40), Kadın Doğum Polikliniğinde Uzm. Dr. Cengiz Yeşilbaş tarafından muaneye edildi. Yeşilbaş, hastasının üniversite hastanelerine gitmesi için imkanı olmadığını öğrenince hastanede ameliyata almaya karar verdi. Ameliyata alınan anne, yapılan başarılı operasyonun ardından, altıncı kez sezeryanla bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

6. KEZ SEZERYANLA DOĞUM Konuya ilişkin açıklamada bulunana Uzm. Dr. Cengiz Yeşilbaş, "Genellikle 4 ve üzerinde sezeryanı kimse almıyor. Yani bunlar genellikle üniversite hastanelerinde hocalar eşliğinde yapılan ameliyatlardır. Bunlar risk grubuna girdiği için kimse almıyor, bu tür yerlerde yapmıyor." dedi. Bölgede ilk kez bir annenin altı çocuğunu sezeryanla dünyaya getirdiğine işaret eden Yeşilbaş "Biz de Midyat’ta ilk kez aynı hastanın altıncı kez sezeryan ameliyatını yapmış olduk. Hastamız ve bebeğinin sağlığı gayet iyi. İki gün içinde taburcu edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Uzm. Dr. Yeşilbaş daha önce de kapalı yöntemle başarılı bir rahim ameliyatı yapmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz