Canan Karatay: Zeytinyağı eşittir Anne Sütü!

Şeker tüketimine bağlı hastalıkların arttığını belirten Profesör Karatay şekerin kendisinin ve bilimsel araştırmalara göre en tatlı zehir olduğunu belirtti.

Canan Karatay: Zeytinyağı eşittir Anne Sütü!

ŞEYHMUS ALTINDAĞ

Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen 6. Uluslar arası bilim Günlerinde açıklama İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.  Canan Karatay şekerin zararlı ve bilimsel araştırmalara göre en tatlı zehir olduğunu söyledi.

ŞEKERİN ZARARLARI

Şekerin kendi ve bilimsel araştırmalara göre en tatlı zehir olduğunu söyleyen Canan Karatay şekerin zararlarına dair araştırmalarına devam ettiğini söyledi.

EN SAĞLIKLI MEYVE: ZEYTİN

"Her türlü tahıl ve ot şekerdir. Bedenimiz onu şeker olarak algılıyor. Şekere dönüşen şeyler tüketilmediği sürece yağlanma, obezite ve diyabet olmaz. İnsan vücudu yürümek için yapılmıştır. Doğal tereyağı ve zeytinyağının cenneti bizim ülkemiz. Bunları tüketmeliyiz. Doğal balık yağı tüketmeliyiz. Protein olarak yağlı kuzu eti, balık, köy yumurtası, tavuğu, peynir ve yoğurt tüketmeliyiz. Bol su içmeliyiz. Günlük şeker ihtiyacımız bir çay kaşığı kadardır. Her türlü baklagil en sağlıklıdır. Kuru baklagiller tahıl grubunda değildir. Buğday, kan şekerini aniden yükseltir. Beyaz şekerden daha etkilidir. En sağlıklı meyve zeytindir. En sağlıklı meyve suyu zeytin suyudur. Zeytin yağı, ana sütünün aynısıdır."

Kaynak: Diyarbakır Söz