Görüş Bildir

KAMERALI AMELİYAT DÖNEMİ

Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılamayan kapalı ameliyatları yaparak bir ilke daha imza attı. Üroloji Anabilim Dalı Kliniği, Ürolojik Laparoskopi Ameliyatları olarak da bilinen kapalı ameliyatları Fiberoptik kameralarla yapmaya başladı.

KAMERALI AMELİYAT DÖNEMİ

DİYARBAKIR-Dicle Üniversitesi Hastaneleri yönetimi, sağlık teknolojisini yakından takip ederek yaptığı iyileştirmeler sonucu kapalı böbrek taşı ameliyatlarında ülkemizdeki önemli merkezlerden biri haline gelen ve prostat ameliyatlarında da plazma kinetik teknolojisi ile riskli prostat hastalarına da tedavi imkanı sunulan Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde; bölgede yapılamayan kapalı ameliyatlar artık uygulanabiliyor.

KAMERALI AMELİYAT

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Necmettin Penbegül ve Dr. Haluk Söylemez konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; Klinik olarak yaptıkları ameliyatların yüzde 90'ını kapalı olarak gerçekleştirmeye başladıklarını belirterek şunları söylediler: "Ürolojik Laparoskopik Cerrahi'nin çok önemli avantajları var. Hastada ameliyata bağlı ağrı çok daha az ve daha hızlı bir iyileşme oluyor. Vücuttaki kesikler daha az olduğu için ameliyat izi gibi kozmetik sonuçlar açısından da avantajlı. Bunların yanı sıra açık ameliyatlardan sonra rastlanabilen yara enfeksiyonları gibi riskler çok daha az. Bu yöntemle son yıllarda daha karmaşık ameliyatları daha konforlu bir şekilde yapar olduk ve bu sayı gittikçe artıyor. Bu teknikle inmemiş testis ameliyatları, çalışmayan yada kanserli böbrek ameliyatları, böbreküstü bezi ameliyatları, idrar yolları taş hastalıkları ameliyatları gibi ürolojik ameliyatların büyük çoğunluğu başarılı bir şekilde yapılabilmektedir."

BÖBREKÜSTÜ BEZİ

Endoskopik yöntemle böbreküstü bezinde kitle nedeniyle ameliyat olan 19 yaşındaki E.Ö., "Hastalığım nedeniyle gittiğim doktorlar tarafından ameliyatımın zor olduğu, hastanede en az bir hafta yatacağım ve vücudumda bu ameliyata bağlı olarak büyük yara izleri olacağı söylendi. Bu açıkçası bir genç kız olarak moralimi bozdu. Daha sonra Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne müracaat ettim ve bu yöntem bana anlatılınca ameliyatı hemen kabul ettim. Başarılı bir ameliyat geçirdim. İki gün sonra da taburcu edildim. Vücudumda da hemen hemen hiç ameliyat izi kalmadı ve kısa sürede normal yaşantıma bu yöntem sayesinde döndüm. Emeği geçen doktorlarıma teşekkür ederim" şeklinde duygularını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi