Görüş Bildir

Kalp krizi geçiren hastanın yanlış iğne sonucu öldü iddiası

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde,kalp krizi geçiren 39 yaşındaki Dursun Aydoğdu'nun yapılan hatalı iğne sonucu öldüğü ileri süren yakınları suç duyurusunda bulundu. Hastane yetkilileri ise iddiayla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını belirttiler.

Kalp krizi geçiren hastanın yanlış iğne sonucu öldü iddiası
Olay, Sorgun Ahmetefendi Mahallesi'nde meydana geldi. Fransa'da işçi olarak çalışan evli ve 3 çocuk babasıDursun Aydoğdu, hasta olan annesi Satı Aydoğdu'yu ziyarete geldiği sırada, evde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Burada kardeşine yeterli ilgi gösterilmediğini söyleyen Seyrani Aydoğdu, şu iddialarda bulundu:
"Hastane acil servisinde kardiyoloji cihazının tek olduğunu söyleyen doktorlar, kardeşimi hastane acil servisinde bekletmeye başladılar. Bu sırada olup bitene sinirlenen kardeşimin kalbi durmuş. Doktorlar, kardeşimin kalbini ve nabzını dinlemek yerine psikiyatri doktorunu arayıp, 'burada sinirli bir hastamız var' dediler. O da ezbere bir ilaç söylüyor. Kardeşime sakinleştirici ve uyuşturucu bir iğne yapıldı. İğnenin etkisiyle kalp daha da ağırlaşarak duruyor. Bir başka hasta yakını kardeşimin nefes almadığını söyleyince bütün doktorlar müdahale ediyor."
Seyrani Aydoğdu, ardından kardeşinin sevkedildiği Kayseri'deki özel hastanede bir hafta sonra öldüğünü söyledi. Sorgun Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Aydoğdu, Sorgun Devlet Hastanesi'nde hatalı görevlilerden şikayetçi olduğunu söyledi.
Hayatını kaybeden Aydoğdu'nun annesi Satı Aydoğdu da, "Evlat acısı bana çok ağır geldi" dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi