Görüş Bildir

Saraçoğlu: Hak güçte değil, güç haktandır

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, insanoğlunun bilime çok fazla güvenerek ilmi kenara bıraktığını belirterek, “Kimse çok fazla güvenmesin, küçücük bir grip virüsü geliyor birçok insan ölüyor ve kimse de bir şey yapamıyor. Esas gücün Hak’tan olduğunu unutmamak lazım” dedi.

Saraçoğlu: Hak güçte değil, güç haktandır

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bilme fazla güvenilmemesi gerektiğini belirterek, "İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor" dedi.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) Yıl Sonu Etkinlikleri kapsamında Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde konferans veren Saraçoğlu, günümüzde insanların hastalandıktan sonra ölene kadar ilaç kullandığını bildirdi.

Hastalıklarda kullanılan ilaçların insanlara belli bir müddet şifa verdiğini vurgulayan Saraçoğlu, "Belli bir müddet siz o ilacı kullanırsınız şifa bulursunuz ama bugün maalesef onlarca hastalık tedavi edilemiyor. İnsanoğlu bilimde çok fazla ilerlediğini zannediyor. Bilimde ilerledikçe ilimde geri kaldı. Çünkü kazandığı bilim ile Allah'la azamet yarışına girdi" diye konuştu.

Bilimin yaptığı çoğu şeylerin zararlı olduğunu belirten Saraçoğlu, cep telefonu örneği vererek, cep telefonun insanı sevgiden ve özlemden uzak tuttuğunu savundu.

Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Bilimin insanı doğal yaşamdan uzaklaştırıyor. Önceden insanların 6 saat çalışır, 10-15 kişilik nüfusa bakardı. Bereket vardı, bolluk vardı, huzur vardı. Peki şimdi onun yerini ne aldı? Bütün aile bireyleri çalışıyor, huzur da yok, para da yetmiyor, bereket de yok. Bu nasıl iş? Hani bilim ilerlemişti? Demek ki bunlar ilimden nasibini almamış olan insanlar. Şimdi bilimle ilim tamamen farklı şeylerdir. Bilim insanoğlunun elinden çıkan fizik, kimya, matematik, biyoloji, tıp, felsefe gibi bilim dallarıdır.

İnsanoğlu, Allah'ın yarattığı nimetleri değiştirerek bilim gücüne inanıp, ilmi bir tarafa terk edip bir şeyler yaptığını zannediyor. Hiç bir şeye güvenmesin. Küçük bir grip virüsü geliyor. Musallat oluyor binlerce insan ölüp gidiyor. Hani insanoğlu bu kadar güçlüydü. İnanmayın siz güce. Çünkü güç dediğimiz şey haktandır. Yani hak güçte değil, güç haktandır. Bunu unutmayın."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi