Görüş Bildir

İşte Bahar alerjisinden kurtulmanın yolları!

Soğuk ve yıpratıcı kış sonrası bahar aylarının tazeliği insanın içini açarken bahar alerjisi artık çocukları daha da tehdit ediyor. Peki, bu alerjilerden nasıl kurtulabilirsiniz? İşte cevabı haberimizde…

İşte Bahar alerjisinden kurtulmanın yolları!

Pek çok anne baba, halk arasında saman nezlesi, bahar alerjisi sebebiyle çocuklarının sorununa çare bulmaya çalışıyor. Genelde soğuk algınlığı atakları olarak algılanması, tedavide soğuk algınlığı ilaçları veya alerjiye neden olan etkeni ortaya koymadan verilen alerji şurupları gibi yaklaşımlar ise tedavide geç kalınmasına sebebiyet veriyor.

BAHAR ALERJİSİ

Akşam’ın haberine göre; Bahar Alerjisi tedavisinin anne-baba eğitimi, alerjiden korunmak için yaşam şartlarının düzenlenmesi ve ilaç tedavisinden oluştuğunu anlatan Dr. Aktaş, “İlaç tedavisinde ilaç kesilince çevresel önlemler de yeterince alınmamışsa alerji yeniden alevlenebiliyor. İğne veya dilaltı damla olarak uygulanan aşı tedavisi yeni alerjen duyarlaşmasını ve astım gelişimini engelleyebilen çok önemli bir tedavi şekli. Ancak bu tedavi kararı ve takibi mutlaka çocuk alerji uzmanı tarafından yapılmalı” diyor.

İŞTE BAHAR ALERJİSİNDEN KURTULMANIN YOLLARI!

1- Sokağa çıkarken mutlaka maske ve gözlük takın.

2- Polenlerin yoğun olduğu dönemlerde mümkün olduğunca dışarıya çıkmayın.

3- Dışarıdan eve gelince giysilerini çıkartın.

4- Polen filtreli hava temizleyicilerden faydalanın.

5- Eve geldiğinizde tüm vücudunu yıkayın.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi