Görüş Bildir

"Umut doğru tercih yaptı"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, ''Umut Bulut, Türkiye'ye dönerken Galatasaray'ı seçerek doğru bir karar verdi'' dedi...

Öztürk, Ereğli Galatasaraylılar Derneği'nin organize ettiği Spor Toto Süper Lig 2011-2012 sezonu şampiyonluğu kutlaması öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, takım olarak başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Ligde çok gol atan ve en az gol yiyen takım olduklarını ifade eden Öztürk, ''Takımımız lig periyodunu lider bitirdi ve play-off'da şampiyonluğu aldı. Tabii takımımıza takviye yapılacak. Transfer çalışmaları yapılıyor. Transferler yapılıyor ama diyorsanız ki 'bir tane sürpriz isim niye yok', onu futbol komitesindeki arkadaşlarımız söyler. Transfere, futbola bakan arkadaşlarımız ve teknik direktörümüz karar verir'' diye konuştu.

Umut Bulut'un Türkiye'de yetenekli oyunculardan biri olduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti:

''Umut Bulut'un Fransa'daki kariyeri var. Bulut'un, daha önemli bir takım olan Galatasaray ile başarıları devam edecektir. Umut Bulut, Türkiye'ye dönerken Galatasaray'ı seçerek doğru bir karar verdi. Ben takımda başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Melo'nun durumunu da günler gösterecek. Onda da bazı kriterler var. Transfer konusunda çok aceleci olmak durumunda değiliz. Biliyorsunuz, Türk futbolunda 20 Haziran'da verilecek kararlar var. Onun yanında da Galatasaray'ın transfer kriterleri var. Tabii bizim transfer yapmamız gerekiyor. Bunun farkındayız ve hesabı kitabı yapıldı. Transferlerin de nasıl yapılacağının hesabı kitabı yapıldı.''

Bir gazetecinin, ''Abdurrahim Albayrak ile dargınlığınız var mı-'' sorusuna ise Öztürk, ''Hayır. Galatasaray'da dargınlık olur mu- Galatasaray Yönetim Kurulu'nda oturacaksınız, genel kurul sizi seçmiş ve siz de çocuklar gibi dargın küs olacaksınız'' yanıtını verdi.

Hamit Altıntop ile ilgili soruyu da Öztürk, ''Transfer konusunu zaman gösterecek'' diye yanıtladı.

''Şampiyonluk kutlaması'' Öztürk, daha sonra Ereğli Galatasaraylılar Derneği'nin düzenlediği şampiyonluk kutlamasında, kendisi için Galatasaray'ın sevgi, saygı ve ahlak demek olduğunu belirterek, ''Prensipler ve ilkeler demektir. Birbirine bağlı olmak, kıskançlığın ve çekişmelerin olmadığı, ülkesine, vatanına, milletine herkese saygılı olan ve herkesten de saygı bekleyen, o saygının oluşması için elinden geleni yapan, sarı-kırmızıyı yan yana gördüğünde gönlü titreyen insandır'' dedi.

Bir dönem Galatasaray'a başkan adayı olmaya karar verdiğinde dünyadaki bütün kulüpleri en ince detayına kadar incelediğini ve incelettiğini dile getiren Adnan Öztürk, şunları kaydetti:

''Galatasaray'ın tarihi, kültürü, sevgisi, yayılmışlığı ve zenginliği hiçbir kulüpte yok. Olması da mümkün değil. Galatasaray'ın tek yapması gereken, hesaplarda kulübün gücünü birleştirmek ve iç çekişmelere son vermektir. Kulüp üzerinden politika yapanlara izin vermemektir. Bu dayanışmayı sonuna kadar yaşarsak, gözlerdeki coşkuyu ve sevgiyi sinerjiyi ortaya koyabilirsek, samimi söylüyorum Galatasaray dünyanın en büyük kulübü olur.''

Geceye getirilen şampiyonluk kupası, taraftarlar tarafından yoğun ilgi gördü. Bazı taraftarların cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle kupanın fotoğrafını çekmeye çalışması sonucu izdiham oluştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi