Albayrak'tan otistik çocuklara forma

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Manisa Otizm Derneği üyesi 11 çocuğa takımın formasını hediye etti.

Albayrak'tan otistik çocuklara forma

Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Manisaspor ve Galatasaray futbolcuları ile seremonide yer alan otistik çocuklara forma gönderdi. Albayrak tarafından gönderilen 11 forma, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman tarafından otistik çocuklara dağıtılmak üzere Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu'na teslim edildi. Formaların teslimi için düzenlenen etkinliğe otistik çocukların anneleri de katıldı. Sarı-kırmızılı takımın gönderdiği formalar dernek başkanı, aileleri mutlu etti.
Otizm farkındalık ayı olan Nisan'da, çok güzel etkinliklere imza atmaya çalıştıklarını belirten Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, "Bu faaliyetler içerisinden en çok ses getiren Galatasaray ve Manisaspor'un Ziraat Türkiye Kupası maçında futbolcuların otistik çocuklar ile seremoniye çıkmasıydı. Çok güzel bir farkındalık oluşturuldu. Bizim çocuklarımızın futbolcular ile aynı karede olması, halkı selamlamaları ve orada pankart açmaları ulusal basına da yansıdı. O sırada Abdurrahim Albayrak ile tanıştık. Albayrak, 'Çok mahcup oldum, haberim yoktu. Bilseydim elim boş gelmezdim. Ben 11 çocuğumuza forma göndereceğim' dedi. Bir ara konuştuk ve konu dağıldı gitti. Geçen Pazartesi günü oynan Akhisar maçında, Albayrak sözünü tutup, formaları Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne göndermiş. Şahsım ve derneğim adına otistik çocukları bu kadar önemsediği için bir Fenerbahçeli olarak kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da Albayrak'a sözünü tutup, otistik çocukları sevindirdiği için teşekkür etti.
Manisaspor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Galatasaray ile oynayacağı maç öncesi sahaya üzerinde 'Manisaspor Otizmin Farkında' yazılı pankartla çıkmıştı. Maç öncesi otistik çocuklar her iki takım futbolcuları ile seremonide yer almıştı. Galatasaraylı futbolcuların da otistik çocuklara ilgi gösterdiği seremoni sonrası her iki takımın da bu jesti tribünlerden büyük alkış almıştı.

Kaynak: DHA